1,9-es nézőszám szorzó, halhatatlan és láthatatlan Fradi szurkolók

Akt.:
1,9-es nézőszám szorzó, halhatatlan és láthatatlan Fradi szurkolók
Debrecen – Az előző forduló negatív nézőszámot hozott az NB I mérkőzésein. A most hivatalosan ismertetett közel 9000 fős teljes nézőszám is aggasztó, de ha a számok mögé nézünk, még borzasztóbb a helyzet!

A Ferencváros C-Közép nevű csoportjának honlapján megjelent cikk rámutat, hogy a hivatalos 2114 fő helyett 934 fő volt a hétvégi örökrangadón (de ha felkerekítenénk 1000-re a szurkolók által számolt adatot, akkor is 1100 főt „hozzávarázsoltak” a nézőszámhoz).

A parlamenti meghallgatásuk alkalmával a szurkolók képviselői által ismertetett anyagban szerepeltek egy korábbi fordulóban vizsgált 3 meccs adatai:

„A bajnokesélyes Videoton kecskeméti vendégjátékán a fotókon 1125 főt sikerült megszámolni. A mérkőzés hivatalos nézőszáma az NSO szerint 1882 fő volt. A tavalyi bajnok Loki az új Nagyerdei Stadionban fogadta a Dunaújváros gárdáját. Ezen a mérkőzésen felkerekítve 1400 főt számoltunk, a 2657-ös hivatalos nézőszámmal szemben. A nagy múltú Honvéd és az ország legnagyobb szurkolói bázisával rendelkező Ferencváros, szkennelt, utaztatott, kártyáztatott nézői előtt rendezett mérkőzésén 700 nézőt számoltunk (ebből 90 vendégszurkoló), az 1650-es “hivatalos” nézőszámmal szemben.”

A parlamenti meghallgatáson ismertették a BOON újságíróinak mérkőzések közben készült fotók alapján számolt nézőszámait, illetve az adott mérkőzések „hivatalos” nézőszámait. A számpárok így alakultak a DVTK idegenbeli mérkőzésein: Dunaújváros hivatalos: 1917 valós 1154; Paks 1230 helyett 694.

A parlamenti meghallgatás reggelén az Index újságírója keresett a Kispest-DVTK meccsről „eltűnt” 1000 nézőt. A hivatalos verzió 2012 fő volt, a valóságban 961 főt tudtak számolni az újságírók.

7 mérkőzés különböző fordulókból, különböző párosításokban, különböző téttel, a meccsek között a korábbi években rendre magas nézőszámok előtt küzdő csapatokkal. Egy dolog minden meccsben közös. A klubok rendre sokkal magasabb számot adtak meg hivatalos nézőszámnak, mint ahányan kimentek megnézni a meccseket!

13462 főt adtak meg hivatalos nézőszámnak a valós 6968 fő helyett, ami 1,9-es „szorzót” jelent, és azt, hogy 1000 ember sem tekintette meg átlagban a meccseket!

honved1-600x400

Nagy nézőeltüntető a Kispesti stadion ahol egyszer a DVTK, egyszer a Fradi vendégjátékán tűntek el ezernél is többen, de a Vasas pályája (a hétvégi MTK meccsen) is elnyelt 1000 nézőt a Fradi vendégjátékán, amiből arra is lehet következtetni, hogy a zöldek szurkolói a halhatatlanság mellett a láthatatlanság képességével is rendelkeznek.

A Kispest tulajdonosa azzal magyarázta az eltérést, hogy a tiszteletjegyek és a bérletek számát hozzáadják az adott mérkőzésre eladott jegyek számához, és ez szerinte így helyénvaló és természetes. Egy dolgot felejt el ő, és valamennyi hasonlóan gondolkodó vezető. A számok közti különbség azt mutatja, hogy a csapatoknak korábban bizalmat szavazó és bérletet vásárló szurkolók elfordultak a lelátóktól, és a tiszteletjegyesek is csak arra elegendők, hogy szépítsenek valamit a siralmas helyzeten! Az MTK 488 nehéz körülmények közt élő kisgyereknek és kísérőiknek biztosított ingyenjegyet, ami egy szép gesztus, de egyben azt is mutatja, hogy az örökrangadón ténylegesen számolt nézők fele nem fizető vendég volt.

A kérdés már csak annyi, hogy az MLSZ hogyan fogja tudni azt az ötletét kivitelezni, hogy a TV-s bevételeket a nézőszámok arányában ossza vissza, amikor minden klub „trükközik” az adatokkal? Illetve mikor fogják végre közölni a valós nézőszámokat a klubok?

– LOSZ (Loki Szurkolók Egyesülete) –


Korábbi cikkeink a nézőszámokról:


Csányi Sándor: “gyakorlatilag elfogytak a nézők”

Budapest – A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett ünnepségen a hazai szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak. tovább »

Aki lélekben van a csapattal, az is a stadionban van Kispesten?

Miskolc – George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa blogjában hárított a hétvégi meccs nézőszámai miatt. Kételkedett a fotóinkban, a hír valóságtartalmában, végül elárulta, hogyan számítják ki a nézőszámot. Nem fogják elhinni… tovább »

Bp. Honvéd vs. DVTK – Keresünk 1000 nézőt, ki tud róluk?

Miskolc – A múlt szombaton, a labdarúgó NB I 10. fordulójában lejátszott Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK (2-1) mérkőzésen a rendező klub 2012 főben jelölte meg a hivatalos nézőszámot. Ezt a helyszínen jelen volt kollégáink picit túlzónak tartották, ezért a második félidőben körbe fotózták a lelátókon lévőket. tovább »

Nyíregyháza vs. DVTK – Több mint ezren csak gondolatban

Miskolc, Nyíregyháza – Folytattuk a népszámlálást a DVTK soros bajnokiján, ezernél is több volt a bemondott a számláltnál. tovább »

Nem kamuznak a nézőszámmal Diósgyőrben

Miskolc – Több stadionban tapasztalhattuk, hogy a nézőszám felfelé kerekítéséből is sportot űznek, ezek után szétnéztünk a saját portánkon, vagyis a DVTK stadionjában. tovább »

Dunaújváros vs. DVTK – Nézzük együtt! De mennyien?

Nem 1000, de nem is 1917, hanem 1154 volt a Dunaújváros – Diósgyőr tényleges nézőszáma. tovább »