18. Triatlon Nagyhét – Tovább „gyűjtögettek” a tömegsportosok

Akt.:
18. Triatlon Nagyhét - Tovább „gyűjtögettek” a tömegsportosok
18. Triatlon Nagyhét - Tovább „gyűjtögettek” a tömegsportosok
Tiszaújváros – A sakk és a kerékpározás kapott főszerepet a 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét szerdai Borsodi Est napján. Tiszaújváros központjában további 1800, a részvételért, illetve teljesítésért járó tombolaszelvényt osztott ki a szervezők.

A Nagyhét mai, Borsodi Est napján – 10 órától a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradáson vehettek részt azok, akik felkeresték a tiszaújvárosi önkormányzat melletti parkolóban letelepített véradó-buszt, felelősséget vállalva rászoruló embertársainkért.

Az újabb tombolaszelvények gyűjtésére szolgáló sakk snell-verseny 15 órakor kezdődött a Főtéren, ahol Orbán Zoltán nagymester irányításával harmincnál többen tettek tanúbizonyságot logikai, taktikai képességeikről.

Kora este a tömegsport kerékpározáson volt a sor. A Phőnix Hotel előtti „rajtzónában” 1765 bringás gyülekezett szó szerint hosszú, tömött sorokban az újabb tombolákért. Az ovisok mini-futama után rajtoltak el a nagyok, hogy a hétvégi triatlon világkupa kerékpáros pályáján teljesítsenek egy 4 km-es kört. Huff Zsolt, a névadó MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója sem volt rest, ő is nyeregbe pattant, akit további 50 kollégája mellett elkísért Pállfy Gábor, a vállalat kommunikációs vezetője is.

A közös sportolás után jöhetett a közös szórakozás. A nagyszínpadon, a Táncesten, a Tiszaújvárosi Gimnasztráda is nagy sikerű műsort adott, míg a sztárvendég Fricska volt. A Margaret Island koncertje után, ByAlex és a Slepp zárta a programot.

Kicsinyek és nagyok együtt szórakozhatnak

Csütörtökön, az Önkormányzat Napján már 9.30-kor köszöntik a gyereknap résztvevőit. 10 órakor a Magyar Vöröskereszt szervezésében folytatódik a szerdán elkezdett önkéntes véradás az önkormányzat melletti parkolóban. Szintén 10 órakor lép fel a KreAktív színpadon a 100 Folk Celsius együttes. 11 órakor a Szabad Ötletek Színháza előadásában a Nagy ho-ho horgász mese-musicalt tekinthetik meg az érdeklődők, akik találkozhatnak az eredeti rajzfilm főszereplőjének „magyar hangjával”, Balázs Péter színművész-színigazgatóval is. 10-16 óra között a Dísztavon csónakozási lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek a szervezők.

DSC_7621

14.30-kor a Csiribiri zenekar muzsikál, 17 órától rendezik meg a tömegsportos tóátúszást, melynek teljesítői további tombolaszelvénnyel gazdagodnak majd.

Az Alexa Country Band 18.30-kor veszi birtokba a KreAktív deszkáit. A nagyszínpadot 19.30-tól Peter Shramek hangolja be, hogy fél óra múlva átadja helyét a hazai rock egyik legendás csapatának, a Bikininek.

Kitelepül a Rádió-M stúdiója

10-14 óra között kitelepül Tiszaújvárosba a Rádió-M stábja, hogy ebben az időszakban innen sugározza műsorát. A stúdiót, a városi jubileumhoz illeszkedve, egy 50 éves Ikarusz-buszban rendezik be, mely az önkormányzati parkolóból sugározza majd a helyszíni riportokkal színesített interaktív adást.

– Szűcs István sajtóreferens –
hirdetés


hirdet�s