18. Nemzetközi Cigánykarnevál augusztus 9-én a Margitszigeten

Szerb és holland vendégmuzsikusok részvételével rendezikmeg augusztus 9-én a 18. Nemzetközi Cigánykarnevált. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a vendéglátó zenekar mellett, fellép a Váradi Roma Café, azEtnoRom, a Babos projekt és a Budapest Klezmer Band is. A Nemzetközi Cigánykarneválra már kaphatók jegyek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar főtitkára.

A 100 Tagú Cigányzenekar tizennyolcadik alkalommal rednezi meg a Nemzetközi Cigánykarnevált. Mint minden évben, úgy az idén is színpadra lépnek a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái, így mások mellett, hallhatja a közönség Bangó Margit Kossuth-díjas énekest, Boross Lajos prímáskirályt, Ökrös Oszkár, cimbalomművészt, Puporka András klarinétművészt és Tolnai András, énekest is. Két fiatal énekes is bemutatkozik az esten Rontó Kitty és Varga István.

A margitszigeti koncert sztárvendég zenekara a Budapest Klezmer Band. A Nemzetközi Cigánykarneválon fellép egy szerb zenekar is. A Mato Uralo Gipsy Band mellett, egy holland hegedűművész, Nelo Mirando játékát is meghallgathatja a közönség.

Az 1990 óta minden évben megrendezett Nemzetközi Cigánykarnevált idén is a Margitszigeti Szabadtéri színpadon rendezik meg. Az este hét órakor kezdődő koncertre már kaphatók jegyek.Sporthírek