18 millió forintos kár érte az FKF-et az esti zavargások miatt

Az első becslések szerint 15-18 millió forintos kár érte a Fővárosi Közterület-Fenntartó ZRt. az esti zavargások miatt. Budapest belvárosában ötven darab közterületi szemetest, tizenkét darab konténert és majdnem száz kukát törtek össze és gyújtottak fel a tüntetők – olvasható a Fővárosi Közterület-fenntartó legújabb közleményében.

A Fővárosi Közterület-fenntartó éjfél körül kezdte meg a takarítást a rendőrség engedélyével a Belvárosban, az Andrássy úton, a Bajcsy Zsilinszky úton, a Nyugati téren, a Teréz- és Erzsébet körúton, az Erzsébet- és Deák téren valamint a József Attila utcában. Hatvan munkás, ötvenöt géppel dolgozott. Hajnalra minden főútvonalon befejezték a munkálatokat és helyreállhatott a forgalom.

A zavargások helyszínéről száznyolcvanegy köbméter fa- és egyéb hulladékot, törmeléket, betontuskókat, közlekedési jelzőlámpákat, tartóoszlopokat, utcabútorokat, valamint öt darab az úttestre döntött telefonfülkét szállítottak el.

A közterület-fenntartó pénteken napközben még utómunkálatokat végez 65 munkagéppel és 150 fős személyzettel a környező mellékutcákban – olvasható a közleményben.