18 éves balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

A 18 éves, helybéli Csizmadia Alíz lett a 183. balatonfüredi Anna-bál szépe. A veszprémi gimnazista hölgy mellett Stumpf István lánya, a 18 éves szinkronúszó Stumpf Kata lett az első udvarhölgy, a harmadik helyen, a második udvarhölgynek pedig Farkas Ceciliát, a 18 éves dunaújvárosi lányt választották meg – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Cserép László, a bál főszervezője.

A bált a Duna televízió élőben közvetítette, így öt kontinens magyarsága láthatta az ünnepséget. A bál szépe kiválasztása is a tévénézők szavazatai alapján dőlt el, a zsűri csak a legszebb tíz hölgyet jelölte ki, közülük választhattak a nézők. A szervezőkhöz több mint tízezer sms érkezett a világ minden tájáról, így Ausztráliából és Japánból is jött szavazat.

A 2008-as Anna-bálon teltház volt, több mint 400 vendég mulatozott. Az idei bál több újdonsággal is szolgált, a nyitórendezvényt és a díjátadást például ezúttal nem az Anna Grand Hotelben, hanem annak udvarán tartották. Cserép László a Független Hírügynökségnek elmondta: fantasztikus volt a hangulat az egész bál alatt, de az igazi mulatság éjfél után kezdődött.

Az első Anna bált 1825 július 26-án rendezték meg a Horváth-házban Szentgyörgyi Horváth Fülöp lányának, Anna-Krisztinának tiszteletére.