17 lakásba törtek be – elfogták őket

Összesen 17 lakásba tört be a közelmúltban Nyíregyházán az a tolvajbanda, amelynek tagjait múlt héten vették őrizetbe a rendőrök. A bűncselekményeket hárman követték el, negyedik társuk a tippeket adta. Még az is megesett, hogy betörtek egyikük rokonának otthonába.

Ékszerek, készpénz, néha elektronikai cikkek – főképp erre fájt a társaság foga. A négy férfit múlt héten vették őrizetbe a rendőrök, mint kiderült, 17 lakásbetörés írható a számlájukra nyár közepe óta, bár ezek között volt, amikor nem jártak sikerrel. A bűncselekményeket hárman követték el, negyedik társuk pedig tippadóként vette ki részét: ő mondta meg, hová érdemes menni.

A banda általában családi házakat szemelt ki. Volt, ahova nappal, és volt, ahova este osontak be. A csapat tízmillió forintnyi értéket lopott össze.

A bandának nem voltak gátlásai: előfordult, hogy egyikük sógorának lakását törték fel, amikor az nem volt otthon. A bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett betörésekkel gyanúsított férfiakat a bíróság már előzetes letartóztatása helyezte – tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfői közleményében Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.