Friss hírek

2010.01.29. 13:17

Extra férõhelyek a Vöröskereszt hajléktalanszállóin a hideg miatt

<p>Teltház van a fõvárosi hajléktalanszállókon a nagy hideg miatt, ezért már szombaton plusz férõhelyeket biztosít Madridi úti menedékhelyén a Magyar Vöröskereszt. A zsúfoltság ellenére senkit nem küldenek el; ha kell pótmatracokon, vagy akár székeken helyezik el a rászorulókat. Az elõrejelzések szerint hétvégén mínusz 14 fok is lehet éjszaka.</p>

A Vöröskereszt Csepeli hajléktalanszállóját 25, a Madridi úti krízis-szállót 10 férõhellyel bõvítette, egy külön helyiségben pedig további 10 rászorulónak tud éjjeli menedéket biztosítani. Gál Gellért Ákos intézményvezetõ elmondta: a bõvítésre azért volt szükség, mert már a mínuszok elõtt megteltek a szállók, a nagy hideg beálltával pedig minden helyet ki kell használniuk.

Szeptember óta 84 ember fagyott halálra Magyarországon. Az utcai gondozó szolgálatok 500 speciális vízálló takarót is ki fognak osztani, hogy az utcán élõ embereket is meg tudják védeni a kihûléstõl - derül ki a Vörökereszt pénteki közleményébõl.

A szervezet kiterjesztette a meleg étel osztást is a fõvárosban. A Vöröskereszt Homok utcai fõzõkonyhája alapesetben hétköznapokon üzemel, de egy támogatásnak köszönhetõen január 30-ától egy hónapig minden szombaton nyitva tart, és további 400 adag meleg étel elkészítésével segíti a hajléktalanokat.

A hidegre való tekintettel a MÁV is sajtóközleményt adot ki, amelyben közölte: a rendkívüli idõjárásra tekintettel valamennyi pályaudvar várótermét nyitva tartják, egészen az enyhülésig..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!