17 ezren látták eddig az Őstenger kiállítást

Másfél hónap alatt 17 ezer látogató fordult meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Őstenger című időszaki kiállításán. A tengerek 4 ezer 600 millió éves történetét és élővilágát élethű állatszobrok és színes képek segítségével bemutató interaktív tárlatot már csak egy hétig, vasárnap estig nézhetik meg a látogatók – tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget Bálint Ágnes, az intézmény sajtóreferense.

Az Őstenger kiállítás földtörténeti korszakonként láttatja az élővilág kialakulását a baktériumok korától az első puhatestű gerincesekig. Ezek 50-100 milliós időszakokat ölelnek fel. Az élethű állatszobrok mutatják meg a mai kor emberének, hogy milyenek lehettek például a csigaházas polipok, a tengeri skorpiók vagy éppenséggel a páncélos halak.

A kiállítás külön foglalkozik azzal a 230 millió évvel ezelőtti korszakkal, amikor a dinoszauruszok uralták a szárazföldet. Érdekesség, hogy ebből a korból az egyetlen ma is élő állatunk a teknős. A rejtélyek termében azt is megtudhatják a látogatók, hogy az őstenger vizének só összetétele megegyezik az ember könnyének és vérének só összetételével. Az őstengerben egyébként az összes ma élő állattörzs előde felbukkant már.

A szeptember 13-án nyílt időszaki tárlatot vasárnapig nézhetik meg az érdeklődők.

Bővebb információ a kiállításról a: www.mmgm.hu oldalon olvasható.