165 millióból újult meg a kapitányság Ózdon

Akt.:
165 millióból újult meg a kapitányság Ózdon
Ózd – Az energetikai beruházás nagymértékben csökkenti az ózdi rendőrség fenntartási költségeit.

1992. november 30-án adták át az Ózdi Rendőrkapitányság épületét. Huszonhárom évvel ezelőtt rendkívül modernnek számított, azóta viszont az apróbb, szükséges felújítások mellett nagyobb munkát nem végeztek az épületen. Az elmúlt két hónapban viszont igen: uniós és állami forrásokat felhasználva, nagyságrendileg 165 millió forintból újult meg az ózdi rendőrök otthona. Ebből az összegből olyan energetikai fejlesztések valósultak meg, amivel az épület fenntartása jelentősen olcsóbb lesz, mint korábban.

– A rendőrség kötelékén belül érezhetőek a pozitív változások. A kollégák számára már megtapasztalható a bevezetett életpályamodell előnye – mondta az átadóünnepségen dr. Vereczkei Csaba, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. – Emellett az ilyen fejlesztések is rendkívül fontosak, hiszen a munkakörülmények javítása mindenkinek az érdeke. Egy szép, komfortos épületbe a munkatársak is szívesebben lépnek be, és jelentősen lendíthet a munkamorálon. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy az ügyfeleket hogyan tudjuk fogadni. Ózdon ebből a szempontból is sikerült előrelépnünk.

Szerteágazó munka

A kapitányság fűtésrendszerének részleges felújítása mellett kicserélték a kazánokat, a kazánházat pedig korszerűsítették az elmúlt hónapokban. Megvalósult a homlokzat és a zárófödém hőszigetelése, és a nyílászárók cseréje is. A nagyobb energetikai hatékonyság elérése érdekében a tetőre napelemes rendszert telepítettek, közel kétszáz napelem felhasználásával. Új vakolatot kapott az épület, és a belső terek is megszépültek.

– Az irodák és a közösségi terek is ki lettek festve, és számos olyan apróbbnak nevezhető munkát is elvégeztünk, ami az állomány számára ugyancsak fontos – emelte ki dr. Varga László, Ózd rendőrkapitánya. – Ide tartozik többek között az is, hogy a hátsó részen most már elektromos kapuval rendelkezünk. Köszönet járt mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a felújításhoz, de külön kiemelnék a kollégák szerepét. Nyáron, a nagy melegben sokszor azt sem tudták, hogy az adott napon hol fognak dolgozni a felfordulás miatt. Ennek ellenére mindenki zokszó nélkül viselte a kellemetlenséget, de szerencsére ennek meglett az eredménye. Valóban szép, és gazdaságossági szempontból takarékos otthont vehettünk ismét birtokba.

– ÉM-ME –