161 millió forintból épült meg a makádi Hóvirág óvoda

50 férõhelyes óvodát adott át pénteken Hiller István oktatási és kulturális miniszter. Az új intézmény a magyar állam támogatásával és uniós forrásból épült fel, 161 millió 300 ezer forintból. A Csepel-sziget déli részén fekvõ község új Hóvirág óvodájának átadásán a szaktárca vezetõje az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

Hiller István azt mondta: a Hóvirág óvoda felújítása nem sikerült volna a makádi közösség, a helyi és a területi vezetés együttmûködése nélkül.

A makádi iskola közvetlen közelében felépült 50 fõs új óvodát egy elavult, életveszélyes parasztház-jellegû óvoda helyett építették fel. Az építkezés megkezdése elõtt felmérték az igényeket és ennek alapján alakították ki az intézményt, amelybe a többi között 2 csoportszoba, egy tornaszoba és egy logopédiai fejlesztõszoba került. Ezen kívül az új óvodában található egy szoba a dadusoknak, egy orvosi szoba, egy melegítõ konyha, öltözõk, mosdók és irodák.

Hiller István az átadó ünnepségen elmondta: a Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében 2010 elsõ felében az országban 63 intézmény újul meg 16,3 milliárd forint értékben. A Nemzeti Iskolafelújítási Programban egyébként összesen 103,6 milliárd forint jut 365 intézmény felújítására.