16 tonna élelmiszersegély a miskolciaknak

16 tonna élelmiszersegély a miskolciaknak
Miskolc – 16 tonna tartós élelmiszert szállított Miskolcra a Magyar Ökumenikus Segélyszolgálat, s osztott, illetve oszt szét a Miskolci Családsegítő Központ szervezésével és közreműködésével.

Kedden a vasgyári, diósgyőri és a lyukóbányai rászoruló családok távozhattak 10-10 kilónyi, lisztet, cukrot, száraz tésztát tartalmazó szatyrokkal, szerdán pedig újabb területek lakói kapnak adományt. Mint a központ igazgatóhelyettese, Gúr Péter elmondta, az uniós forrású segélyakció 5 éve tart, s a kiadott közleménnyel ellentétben véletlen egybeesés, hogy ezúttal a megsegítendők körébe olyanok is bekerültek, akiket a közelmúltbeli vizes katasztrófa is személyesen sújtott. Rácsok Balázs, a Segélyszolgálat miskolci központjának vezetője elmondta, a segélyakció kedvezményezettjei vagy a létminimum alatt élnek, vagy nagycsaládosok, vagy pedig munkanélküli van a családban. Természetesen nem ritka, hogy egy család egyszerre több kritériumnak is megfelelt.


Még a víz is…

A háromgyermekes Oláh Attila, sorban állás közben elmondta: Lyukóbányai házuk pincéjében 40-50 centis víz lepte el, az ott tárolt krumpli tönkrement. Későn vették észre, csak mikor már a ház fala is átnedvesedett.

– Korábban építkezéseken dolgoztam, most is hívnának, de így, hogy az eddigi munkámat se fizették ki, nem éri meg elmenni. Munkanélküliként – a gyerekek, 16, 12, 2 évesek – bizony jól jön ez az évente egyszeri segítség is, most különösen, hogy odalett a kevés kis élelmiszer-készletünk.

ÉM-SzK