16 milliós munkagépet próbáltak megfújni – sárba ragadtak

Egy 16 millió forintos munkagépet próbáltak meg ellopni szerdára virradó éjszaka a Fejér megyei Móron. A tulajdonos csak később jött rá, hogy a gép eltűnt, azt hitte, az alkalmazottak vitték el. A járművet végül a sárba ragadva találták meg, a tolvajokat a rendőrség keresi.

A nagy értékű munkagépet szerdára virradó éjszaka vitték el egy móri telephelyről. A lopás először fel sem tűnt a tulajdonosnak, azt hitte, hogy alkalmazottai dolgoznak vele. Mint kiderült, a telephelyre betörtek, több dolog is eltűnt. Akkor lett gyanús a dolog, miután rájöttek, hogy ott, ahol a gép állt, egy másik kft. irodaépületében is illetéktelenek jártak. Innen ékszert, készpénzt, a műhelyből láncfűrészt és nagy mennyiségű rézkábelt, és egyéb dolgokat vittek el, mindezt több millió forint értékben.

A betörésről és a munkagép eltűnéséről értesítették a móri rendőrkapitányságot, de eközben követni kezdték a munkagép nyomait, amik szemmel láthatóan a hátsó út felé vezettek. A keresés eredménnyel járt, nem sokkal Bodajk előtt ugyanis a sárba ragadva megtalálták gépet. A járműben megtalálták az ellopott olajat, vezetékeket, és a gép mellett elszórva egyéb tárgyakat is.

A munkagép értéke 16 millió forint, amely így megtérült, még így is 3,6 millió forint a gazdasági társaság kára.