15. TVK Triatlon Nagyhét – Elsőre 330-nál több sorsjegy kelt el

Akt.:
15. TVK Triatlon Nagyhét - Elsőre 330-nál több sorsjegy kelt el
15. TVK Triatlon Nagyhét - Elsőre 330-nál több sorsjegy kelt el
Tiszaújváros – A Tiszaújvárosban zajló 15. TVK Triatlon Nagyhét augusztus 4.-i folytatásában elindult a sorsjegyek gyűjtése, melyhez nem kell mást csinálni, mint részt venni a tömegsport eseményeken.

A vasárnapi TVK – MALI nap mintegy felében a gasztronómiáé volt a főszerep. A Dísztó körül kialakított 41 főzőhelyen 10 órakor vette kezdetét a Bogratlon – Tiszaújvárosi Bográcsfőző Fesztivál és ezzel egy időben csaptak bele a húrokba a sétáló népzenészek, azaz a Számadó Zenekar tagjai is, akikhez nem sokkal később csatlakozott a kiváló népdalokat éneklő Boka Gábor is.

15. TVK Triatlon Nagyhét

A Bogratlon-zsűri tagjai – Magos Zoltán és Jenei Tamás, a Capriccio Lakás Étterem társtulajdonosai, a Hír TV gasztronómiai szakértői, Babits László borász (Babits Pincészet), Jenei Lóránt, a J&G Gasztro Team Kft. ügyvezetője – ezúttal is nehéz helyzetben voltak, hiszen elmondásuk alapján ezen a napon is jobbnál jobb ételek készültek. A KreAktív-színpadon megtartott eredményhirdetésen először a résztvevő csapatok képviselői vehették át a jól megérdemelt emléklapokat, majd a támogatók által felajánlott különdíjakat sorsolták ki. A ceremónia utolsó részében a főzőverseny dobogósai váltak ismertté. A győztesnek járó Aranybogrács-díjat a házi nyúl pörköltet készítő Tiszaszolg 2004 Kft. csapata érdemelte ki. A képzeletbeli dobogó második fokára a muflon pörköltet főző MSZP léphetett, míg a Hídon túliak csapata ködmön gulyással vívták ki a bronzérmes pozíciót.

Katasztrófa, a legyőzhetetlen!

A tömegsport események teljesítésért járó sorsjegyek gyűjtésére a délben kezdődött hetes-kenu versenyen nyílt először lehetőség. A Dísztavon megrendezett erőpróbára 48, egyenként hét tagú egység jelentkezett, akik párosával indulva, egyenes kieséses rendszerben meneteltek egészen a döntőig. A finálé egyik résztvevőjének, abszolút nem meglepő módon, az „emberemlékezet óta” első helyét megőrző Katasztrófa bizonyult, míg a másik ágon, némi meglepetésre, a Giffen Jószágok jutottak be a záró-futamba. A mindent eldöntő utolsó párharcban a rutinos lapátosokból álló címvédő esélyt sem adott ellenfelének, így továbbra is őrizhetik „koronájukat”. A finálé résztvevőinek dr. Márkus Gábor, a Nagyhét szervező bizottságának társelnöke és Rakusz Éva olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos adta át az érmeket és az energia pótlást szolgáló tortákat.

Késő délután, a KreAktív-színpadán előbb a Gyermek táncház (Számadó Zenekar) jelentett különleges időtöltést a fiataloknak, majd a 4chestra szórakoztatta a jelenlevőket.

A nagyszínpadon, este először a hipp-hoppot játszó Children Of Distance emelte a hangulatot, majd a Kossuth-díjas Lovassy András nevével fémjelzett Kiscsillag-zenekar nagykoncertje jelentett igényes és nagy érdeklődésre számot tartó kikapcsolódási lehetőséget.

A hétfői „étlap”

Augusztus 5.-e, hétfő az Inno-Comp Napja lesz a Nagyhéten. A sportos elfoglaltságot jelentő, 2 km-es, ezért mindenki számára teljesíthető futás előtt egy órával, a KreAktív színpadon a Plusz 1 Oktáv segít a ráhangolódásban. Az újabb – a szerencsések számára a jövő vasárnapi sorsoláson számos tárgyjutalmat, közte a fődíjakat jelentő két értékes kerékpárt jelentő – sorsjegyek begyűjtése után ismét irány a KreAktív, ahol az Alexa Country Band zenél majd. A napi főkoncerten, a Dísztéren felállított pódiumon szereplő Tóth Gabi és a Supernova szórakoztatja a publikumot.További hírek a Sport kategóriából