15 fotó csodás világunkról, amitől mindenkit kiver a víz

Akt.:
15 fotó csodás világunkról, amitől mindenkit kiver a víz
A sok aranyos állat és lenyűgöző tájkép után hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a természet sötét oldaláról. Pedig létezik, függetlenül attól, hogy odafigyelünk rá vagy sem.

1. Mit szólnál, ha ez a repülő róka a te kertedben pihenne?

Bármennyire hihetetlen ez a kép nincs manipulálva. A repülő rókák órási denevérek. Olyannyira nagyok, hogy a szárnyfesztávolságuk 1,5 méter a testhosszuk pedig 40 centiméter körül van. Rémisztő kinézete ellenére, ez a nagyra nőtt állat csak gyümölcsökkel táplálkozik.

2 Mindig nézz a szekrény mögé, mert pár hónap után ez a látvány fogadhat

Na jó, Magyarországon nem biztos, hogy sok gyík költözik be a házadba és rak tojásokat a falra, de azért nem árt óvatosnak lenni.

3. Amire Hitchcock is elismerően bólogatna: madártornádó

Nem mindennapi látványt sikerül lencsevégre kapnia egy férfinak, amit el is nevezett birdnado-nak.

4. Cuki madárkák egy döglött csuka fejébe költöztek be

A csukák a vizek vérszomjas ragadozói, áldozataikat nem üldözik, hanem nyugodtan megvárják míg az a közelükbe ér. Szerencsére ez a példány a szárazföldön van, így a madarak biztonságban vannak.

5. Sose gondolnád, hogy ez az óriás pók a legkevésbé veszélyes állat Ausztráliában

Ausztráliában minden, ami ijesztő megtalálható. Ez a pók se túl bizalomgerjesztő, pedig ez egy vadászpók, ami egyáltalán nem veszélyes az emberre.

6. Ezzel a biciklivel se jutnánk messzire

Úgy tűnik a méhkirálynő az ülés alatti részt találta a legalkalmasabbnak az új kolónia megalapításához.

7. Fa egyenes a pokolból – pókok fonták körbe a fákat, hogy megvédjék magukat az árvíztől

A 2010-es pakisztáni árvíz nem várt következményekkel járt, a pókok elszaporodtak és a fákon leltek menedékre.

8. Rémálmaikban se jöjjön elő ez a fura angolna

Az Aplatophis zorro névre keresztelt állatfajt először 2001-ben látták. Az angolnák családjába sorolt lény a Csendes-óceán mélyén lakik.

9. Mutáció hatására, ennek a békának a szeme a szájában fejlődött ki

A mutációért Ribeiroia ondatrae féreg felelős, ami a békák szervezetére veszélyes, ha nem öli meg a kétéltűeket, akkor általában végtagjaik számában okoz változást.

10. Fura élőlények vannak a tengermélyén, köztük ez a tintahal

Nem sokat tudunk az óceánok fenekén élő állatokról. Ezt a különleges tintahalat 2007-ben videózták le a Mexikói-öböl mélyén. A becslések alapján 8 méter hosszúak.

11. Így néz ki egy kimúlt sündisznó

Nem gyakran találkozni sündisznó csontvázzal, de ezen a képen jól megfigyelhető, hogyan épül fel a testük.

12. Házfelújításkor is érhetnek meglepetések

A méhek szeretnek a falak közé költözni, mint ahogy hazánkban is gyakran választják a padlásokat lakhelyül. A méhek ugyan nem veszélyes állatok, de károkat okozhatnak az épületekben.

13. Nem csak érdekesen néz ki az afrikai földikürt, de még büdös is

Dél-Afrika száraz sivatagjaiban található meg. A virág rothadó szagot áraszt, mely dögbogarak egész seregeit vonzza magához.

14. A rablópoloska a hátán hordja a megölt zsákmányait

Az áldozataikat szárazra szívják, majd álcázásképpen a hátukra rögzítik a kiszáradt bogarakat, így védekezve az ugrópókokkal szemben.

15. 10 nap alatt ez a cuki penész nőtt ki egy macskaételes dobozból

A phycomyces egy gombafajta, ami annak ellenére, hogy érdekesen néz ki nem veszélyes.

Forrás: BoredPanda


Újra és újra lenyűgözi az embert a környezet, amelyben mindennapi életét éli. Legyen szó hegyvidéki házról, űrben nőtt virágról vagy eltűnt zoknikról, a meglepő és váratlan pillanatok bizony mindenhol ott vannak. Ide kerülnek az eltűnt zoknik: Fotó: brokhalis / Imgur Így néz ki egy meghámozott ...

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Te melyiküket fogadnád örökbe? Ahogy nincs két egyforma ember, ugyanúgy nincs két egyforma állat sem. Ezért próbálunk valamennyien olyan házikedvencet találni magunknak, aki illik hozzánk. A személyiségjegyektől függetlenül azonban általában figyelmet fordítunk a ...

Mindenki jól tudja azt, hogy léteznek bizonyos állatok, amik rendkívül nagy veszélyt jelenthetnek ránk nézve és általában ha az ember egy ilyen állattal találkozna, akkor habozás nélkül fejvesztve menekülne. De mi van azokkal az állatokkal, amik a méretükből, vagy kinézetükből adódóan első ránézé...