15 éve dolgozik Miskolcért a Rotary

15 éve dolgozik Miskolcért a Rotary
Miskolc – Születésnapot ünnepelt a Rotary Club Miskolc több mint száz résztvevővel.

A Rotary Club Miskolc október 17-én ünnepélyes keretek között ünnepelte újjáalapításának 15. évfordulóját a Bástya Hotel Báltermében. A Miskolci Rotaryt 2000-ben alapították újjá, így az idei év a 15 éves fennállásának és programjainak megünnepléséről szólt.

A klub őse és jogelődje 1931-ben alakult, azonban a II. világháború előtt állami nyomásra minden Rotary Club kénytelen volt feloszlani. Az újraalakulásra csak a rendszerváltás után kerülhetett sor. A több mint száz résztvevővel megrendezett eseményen a Rotary-tagokon kívül Miskolc és a környező települések prominens személyei és üzletemberei ünnepelték a jótékonysági világszervezet miskolci egységének sikeres tevékenységét. A rendezvényre meginvitált Bill és Melinda Gates, valamint az általuk patronált PolioPlus Program igazgatója személyesen nem tudott jelen lenni, azonban a dr. Carol Pandak igazgató videóüzenetében jókívánságaival és gratulációjával köszöntötte a Rotary Club Miskolcot.

rotary2

Miskolc ezen eseményén a Rotary szellemiségének megfelelően egy kiemelt jótékony célra, a Gift of Life – gyermekek számára életmentő szívműtétek megvalósítását lehetővé tevő – program támogatására jótékonysági aukciót tartottak a szervezők.

A rendezvény különlegessége volt, hogy két jótékonysági világszervezet – a Rotary International és a Lions Club – magyarországi kormányzója először találkozott személyesen egymással Miskolcon.

ÉM
hirdetés
hirdet�s