15 év után magyar himnusz Borsky Mikulason!

Kovács Soma (jobbról) és mestere, Szűcs József az eredményhirdetésen
Kovács Soma (jobbról) és mestere, Szűcs József az eredményhirdetésen
Magyar sikerrel zárult a nemrégiben, a szlovák Borsky Mikulas városában megrendezett U20-as gyalogló válogatott viadal, melyen Kovács Soma és Szűcs József képviselte az MVSI színeit.

A 45. alkalommal megrendezett hagyományos nemzetközi gyalogló verseny keretében idén öt ország U20-as válogatottja is összemérte tudását. A 2+1 fős lebonyolítási rendszerű találkozón a magyarok Ausztria, Horvátország, Lengyelország és a házigazda Szlovákia korosztályos legjobbjai ellen vették fel a küzdelmet.

– Előzetesen két harmadik hely megszerzésében reménykedtünk, így minden várakozást felülmúltunk– mondta hazaérkezése után Szűcs József, aki kettős minőségben, a válogatott egyik edzőjeként, és az MVSI gyalogló szakág-vezetőjeként volt jelen a viadalon. – Tanítványom, Kovács Soma 17 évesen, a fiúk mezőnyének legfiatalabb indulójaként, egyéni csúcsot gyalogolva járult hozzá a mieink kiváló eredményéhez. Rajta kívül egyéni csúcsot gyalogolt még Venyercsán Bence, Récsei Rita és Dimanopulosz Daphne, míg Marton Mercédesz idei legjobbját érte el. Az elmúlt 15 évben nem értünk el ilyen sikert válogatott viadalon. Azonos pontszámmal zártunk a Szlovákokkal, de jobb helyezési számmal mi bizonyultunk jobbnak. Nem emlékszem mikor játszottak utoljára magyar himnuszt szlovákiai atlétikai versenyen, ami küldöttségünk valamennyi tagja – beleértve miskolci kollégámat, Rácz Pált is – számára óriási élményt jelentett! A másnap, a szomszédos Hlohovecz városában megrendezett verseny is kiválóan szolgálta versenyzőink felkészülését a szezon további erőpróbáira.


Eredmények

Borsky Mikulas, válogatott viadal:

 • Fiú egyéni, 10 km: 1. Venyercsán Bence (Bp. Honvéd), …7. Kovács Soma (MVSI). (Bagdány Tomasz (TSC Geotech) szabálytalan gyaloglás miatt kizárva.)
  Csapat: 1. Magyarország, 2. Szlovákia, 3. Lengyelország, 4. Ausztria, 5. Horvátország.
 • Leány egyéni, 5 km: 1. Récsei Rita (Bp. Honvéd), …6. Marton Mercédesz (Buda-Cash Békéscsaba), …9. Dimanopulosz Daphne (Bp. Honvéd).
  Csapat: 1. Magyarország, 2. Szlovákia, 3. Lengyelország, 4. Ausztria, 5. Horvátország.
 • Összetett: 1. Magyarország, 2. Szlovákia, 3. Lengyelország.

Borsky Mikulas, nyílt nemzetközi verseny:

 • U14-es kcs., fiúk, 2 km: 4. Varga Dávid (MVSI), 5. Gál Vencel (MVSI), …7. Világi Levente (MVSI)
 • Felnőtt nők, 5 km: 9. Hornyik Petra (MVSI)
 • Felnőtt férfiak, 10 km: 12. Kapéri Levente (MVSI)

Hlohovecz, nemzetközi verseny:

 • Felnőtt nők, 5 km: 8. Hornyik Petra
 • Ifjúsági fiúk,3 km: 4. Kovács Soma
 • U14-es kcs., fiúk, 1 km: 4. Varga Dávid, 5. Gál Vencel, …7. Világi Levente.Sporthírek