Friss hírek

2011.01.11. 15:13

ÁRVÍZ-BELVÍZ - Másodfokú készültség egy Miskolc melletti tavon

<p>Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el vasárnap este a Miskolc-görömbölyi horgásztó területén. A horgásztó magántulajdonban van, de a vízszint annyira megemelkedett, hogy az már lakóházakat veszélyeztetett.</p>

Dobos Tímea, a városháza szóvivője hétfőn a Független Hírügynökséggel azt közölte: bár magántulajdonú tóról van szó, a polgármesteri hivatal úgy döntött, hogy megkezdi a munkálatokat, mert senki sem kerülhet veszélybe.

A városrészben péntek délután óta folyamatosan szivattyúznak a Városgazda Kft., a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakemberei. A védekezés eddigi költsége milliós nagyságrendű. A helyszínen dolgozók egy esetleges gátszakadást előztek meg azzal, hogy az elmúlt napokban körülbelül 2 méternyi vizet szivattyúztak le a horgásztóból - közölte a szóvivő. Az önkormányzat azt is elrendelte, hogy a szakemberek a veszélyeztetett helyeket, így a Miskolc-görömbölyi horgásztó területét is folyamatosan ellenőrizzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!