Nagyvilág

2008.08.04. 18:20

Meghalt a verseny közben elgázolt motoros

<p>Belehalt sérüléseibe délután Craig Jones motorversenyző, akit vasárnap gázoltak el a Supersport-vb angol futamán 200 km/órás sebességgel.</p>

Az angol motoros fején társa ment át, miután hatalmasat bukott egy kanyarban. A versenyt a baleset után azonnal lefújták, Jones a második lett.

Craig Jones a tizenhatodik körben egy éles kanyarban vesztette el uralmát járműve felett és bukott Aussie Andrew Pitt előtt, aki már nem tudta elkerülni az ütközést.

Az egyik legnagyobb tehetségnek tartott angol motorost súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, többszöri újraélesztés után az orvosok mesterséges kómában tartották, de az életét végül nem tudták megmenteni.

Az Anglia legnagyobb reménységének tartott Jones tizenegy éves korában, 1996-ban nyert először bajnokságot a juniorok között, amit még másik kettő követett.

Pályafutása ezután folyamatosan ívelt felfelé: 2005-ben második helyen végzett a brit Supersport bajnokságban, 2007-ben már a világbajnokságon lett ötödik, míg idén már a favoritok között emlegették.

Forrás: Blikk

  • A tragikus baleset videója

  • A nap képei  A nap képei 2008. 08.03.
  • Tragédia lett a homokozás vége
  • Meghalt a nászúton lelőtt férj
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!