14. McRally: minden egy helyen

Jacsó Tibor
Jacsó Tibor
Újdonságokat ígért az április 27-29. között esedékes miskolci ralira Jacsó Tibor, a 14. McRally főszervezője, akit a verseny előkészületeiről faggattunk.

– Pénteken prológ, majd a két nap alatt négy versenyhelyszín – mondta a BOON érdeklődésére a rendezvény szervezője. – A több tízezer érdeklődőt vonzó eseményen a rali ob mezőnye mellett a második vonal, azaz a rali “kettesek” is vendégeink lesznek, akik nem mellékesen a borsodi futamon kezdik meg a pontvadászatot. A rali elit szombaton kezd élesben, míg a rali kettesek vasárnap kapcsolódnak be a “táncba”.

Szerdán a BOON-on

Megtudtuk azt is, hogy néhány nappal ezelőtt az országos szövetség rali bizottságának képviselői megtartották a viadal pályabejárást, ám részleteket nem árult el a gyorsasági szakaszokról Jacsó Tibor. Annyi bizonyos, hogy több klasszikusnak mondható aszfaltcsík is visszatér a programba, a részletek egy részére pedig jövő hét szerdán minden bizonnyal fény derül, hiszen azon a napon a verseny hivatalos honlapján (a portálunk által működtetett http://miskolcrally.boon.hu) már megtalálható lesz a rali ob 2. futamának kiírása.

A tervekben szerepel az is, hogy a diósgyőri stadion és környéke ad otthont április utolsó hétvégéjén a ralis karavánnak. Így aztán az Andrássy úton lesz a rajt-cél dobogó, a versenyközpont és a szervizparkok is.

Új sorozatban

A hétszeres abszolút rali bajnok ifj. Tóth János az idén egy új nemzetközi sorozatban, az Intercontinental Rally Challenge-ben (IRC) rajtol egy Peugeot 207 S2000-es volánja mögött. A tervek szerint az ifj. Tóth és miskolci navigátor társa, Bahor Bea a viadal kilenc futama közül három versenyen – a belga, a cseh és az olasz viadalon – vesz részt, ezen kívül rajthoz áll a 14. McRallyn és valószínűleg a novemberi Zemplén Rallyn is.