Friss hírek

2009.11.22. 16:24

18 százalék alatt a részvételi arány Józsefvárosban és Csornán is

<p>A választásra jogosultak kevesebb, mint 17 százaléka járult az urnákhoz vasárnap délután háromnegyed háromig a fõváros VIII. kerületében, ahol idõközi polgármester-választást tartanak. Ez azt jelenti, hogy a csaknem 59 ezer választásra jogosultból 9779-en adták le voksukat. Eredményességi küszöb nincs, amelyik jelölt a legtöbb érvényes szavazatot kapja, az vezetheti tovább a kerületet. A kerületében azért kellett idõközi választást kiírni, mert szeptemberben, megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról Csécsei Béla, polgármester.</p>

Közben Csornán is idõközi választásokat tartanak, a Gyõr-Moson-Sopron megyei településen Áder János helyére választanak képviselõt. Ez már a második forduló, a két héttel ezelõtti ugyanis az alacsony részvételi arány miatt érvénytelen lett. Délután három óráig a választásra jogosultak kevesebb, mint 15 százaléka, 6720 ember adta le a szavazatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!