12 pontban foglalta össze követeléseit a HÖOK

12 pontból álló listát állított össze a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) arról, hogy mit vár a szaktárcától a minőségi felsőoktatás megteremtése érdekében. A petícióban egyebek mellett a tandíj eltörlése, a pályakövetés rendszerének átalakítása szerepel, de az egyetemisták az oktatói munka hallgatói véleményezését is kötelezővé tennék.

A 12 pontot várhatóan szerdán adják át a minisztérium képviselőjének; választ legkésőbb a Felsőoktatási Kerekasztal következő ülésére várnak, úgy tudni ez jövő kedden lesz – mondta el a Független Hírügynökségnek Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke. A 12 pont egyébként kedd délutántól a HÖOK honlapján is elérhető lesz.

Az érdekképviselet minderről a hétfői elnökségi ülésen döntött. A megbeszélésen felvetődött egy későbbi tandíj-ellenes tüntetés lehetősége is. Ha a minisztérium nem ad érdemi választ a felvetésekre, a HÖOK újra átgondolja a szükséges lépéseket, és nem zárja ki, hogy tavasszal újabb figyelemfelkeltő akciót rendez a fővárosban – mondta Miskolczi Norbert.