12 napig bolyongott az ausztrál vadonban egy brit tini

Magvakon és leveleken élt 12 napon át egy brit tinédzser Ausztráliában, miután a Sydney melletti hegyvidéken eltévedt- adta hírül szerdán az AFP. A 19 éves Jamie Neale a szabad ég alatt, kabátjával takarózva aludt és várta, hogy megmentsék. A déli féltekén, így Ausztráliában is most van tél. A fiú július 3-án vágott neki egyedül túrázni. Majd nem adott életjelet magáról. Egy diákszállóról indult neki a nehéz terepnek. De pechjére a szobájában felejtette a mobiltelefonját, amin segítséget kérhetett volna.

A fiatalembert kutyákkal, helikopterekkel, vadőrökkel keresték folyamatosan – hiába. Végül két túrázó bukkant az elcsigázott és dehidratálódott tinédzserre. A fiút egy kórházba szállították. Édesapja már lemondott fiáról, a repülőtéren volt és a hazautazásra készült, amikor szóltak neki, hogy élve előkerült. A férfi azt mesélte, hogy mielőtt reptérre ment volna jelképesen eltemette a fiát. Az apa boldog volt, hogy él a gyereke, de dühös is volt rá, amiért ekkora kalamajkát okozott. “Az biztos, hogy fenéken billentem emiatt. Rengeteg pénz és idő ment el arra, hogy előkerítsék. Mindez pedig csak azért történt, mert a mobilja nélkül indult el sétálni”- mondta a férfi.

A helyi rendőrség szerint is kész csoda, hogy 12 napot túlélt a fiú. Aki ráadásul előtte sosem túrázott ilyen terepen. A rendőrök szerint néhány napnál tovább senki sem bírná ki a vadonban.

Jamie Neal egyébként hamarosan közigazgatást és politológiát kezd tanulni az Exteri Egyetemen. Mielőtt azonban megkezdte volna tanulmányait ellátogatott Ausztráliába, onnan Dél-Kelet-Ázsiába ment volna majd pedig Oroszországba. Szülei a mostani kalandja után azt mondták: erről szó sem lehet. Anyja azt ígérte, ha csemetéje legközelebb is útnak eredne, akkor nem engedik el egy olyan speciális óra nélkül, amelyben beépített helymeghatározó is van. Kérdés, hogy segít-e majd a fiún a szerkezet, ha azt is a szobájában hagyja.