12 hiba, amit minden állattartó elkövet

12 hiba, amit minden állattartó elkövet
© Fotó: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Azt gondolja, hogy jól neveli a kutyáját? Ez egyáltalán nem biztos, lehet olyan hibákat követ el, amelyekről nem is gondolná, hogy bajt okoz.

Ölelgetés és puszilgatás

a
Amikor kedvencünk odaszalad hozzánk rendszerint szeretnénk jól megölelgetni, csakhogy ez neki nem biztos hogy jó, ugyanis az állatvilágban nem igazán szokás ölelgetni a másikat. E helyett inkább csak simogassuk meg.

Ébresztés

b
Gondoljunk bele abba, hogy nekünk milyen rossz érzés, amikor valaki felébreszt bennünket. Nincs ez másképp az állatoknál sem, ha felébresztjük őket, stresszesebbé válnak. Ne zavarjuk őket pihenés közben!

Nézés

c
Kényelmetlenül érzi magát, ha valaki bámulja? Az állatok is, ráadásul ezzel veszélyt éreznek, ezért soha ne bámuljon hosszan a kedvence szemébe.

Utasítás

d
“Hozd ide a játékot!” máskor pedig, “hol a labdád?” Ne várjuk, hogy a kutya megérti, mit akarunk mondani, ha mindig máshogy kérjük a feladat teljesítésére.

Lustálkodás

e
Az állatoknak szükségük van fizikai aktivitásra, ahogy az embereknek is. Naponta legalább egyszer játszunk velük és ha bent élnek, vigyük ki őket az udvarra.

Az étel megosztása

f
Nehéz megállni, hogy ne adjunk a kedvencünknek az ételünkből, miközben nagyokat nyelve nézi ahogy eszünk. De szükséges, mert nem minden étel jó a kutyánknak, amit mi megeszünk.

Egy hely

g
Minden élőlénynek szüksége van egy kis zugra, ami csak az övé, nincs ez másképp az állatoknál sem. Nagyot hibázunk, ha egy helyen akarjuk elhelyezni őket.

Kiabálás

h
Az állatoknak is vannak érzéseik. Tökéletesen megértik, ha rosszat tesznek akkor is ha, nem emeli fel a hangját. Ha kiabál, azzal csak összezavarja és megrémíti a kutyát.

Túl sok élelem

i
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy több élelmet hagynak az állat előtt, mint szükséges arra az esetre, ha az később megéhezne. Ez viszont nem jó megoldás, mert az állat elhízásához vezet, ha mindig van előtte ennivaló, ugyanis ők akkor is képesek enni, ha valójában nem éhesek. Mindig annyi eledelt adjunk kedvencünknek, amennyi a méretéhez és a fajtájához elegendő.

Kései tanítás

j
A kiskutyát és a kiscicát nagyon nehéz tanítani, de muszáj kis korban elkezdeni az oktatást, később csak nehezebb lesz.

Sok időre egyedül

k
Azt gondolnánk, hogy a macskánk elszórakoztatja magát, játszik, esetleg alszik napközben. De ez nem teljesen igaz. Amikor a kutyák és a macskák több órára magukra maradnak feszültek és szomorúak lesznek. Ha több napra el kell mennünk valahova, akkor gondoskodjunk arról, hogy legyen, aki vigyáz a kedvencünkre.

Nem körülöttünk forog a világ

l
Akár a csecsemők, az állatoknak is szükségük van a figyelemre. Nem szabad elfelejtkezni az etetésről, a sétáról és a játékról sem.

(Brightside)


Fotó: boredpanda.com
Létezik kutya-macska barátság? A sztereotípiák szerint a két állat utálja egymást, de lehet benne igazság, főleg ha megnézi a következő képeket. Csendes sikoly a segítségért. Mielőtt, és miután a kutya észrevette, hogy a gazdája belépett a szobába. A kiscicák ijesztőek. Mindent...

Fotó: rumble.com
Chad, az oroszlánfejű törpenyúl nem a nyulak szokásos hétköznapjait éli. A legkedvesebb barátja pedig egy Garry névre hallgató kutya, akivel naphosszat kergetőzik az udvaron. [related-post post_id="3434061"] [related-post post_id="3427285"]