12 ezer férfiből 1 nő akar lenni

A transz-szexualitás a világ jelentős részén ma is érzékeny tabutéma. Pedig nem is olyan ritka, hogy valaki rosszul érzi magát a bőrében ezért az ellenkező nem ruházatát és testi-lelki tulajdonságait ölti magára. Általában depresszióra hajlamosak azok a férfiak, akik nem érzik jól magukat saját testükben.

Amint a német rádió kedden hírül adta, a szerteágazó nemzetközi tesztek ellenére, még napjainkban is sok rejtélyt tartogat, hogy milyen gének, családi és társadalmi körülmények befolyásolják, ha valaki nem fogadja el a “természettől kapott” nemét. Az egészségügyi szakemberek a nőként élni akaró férfiakat nagyító alá véve megállapították, hogy a transz-szexualitás nem is olyan ritka jelenség. Átlag minden 12 ezredik férfi vágyik arra, hogy nőként élhessen. Sokan még az orvosi beavatkozástól sem riadnak vissza, és átoperáltatják magukat.

Az orvosok megállapították, hogy azok a transz-szexuális személyek, akik nőként jobban érzik magukat, gyengébb tesztoszteron jelzéseket bocsájtanak ki. A férfi hormonok hiánya is belejátszhat abba, hogy valaki tévedésnek tartja eredeti nemét és ezért vállalja a testi-lelki megpróbáltatásokat; és elfogadja, hogy homoszexuálisnak bélyegzik meg, amiért nővé átváltozva az erősebbik nemhez vonzódik.