Friss hírek

2009.12.19. 16:38

Ferihegyen már takarítják a havat, de késések várhatóak

<p>A ferihegyi reptéren megkezdték a hó eltakarítását, de számos járatot csak késve tudnak indítani, illetve fogadni az idõjárás miatt. Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati kapcsolatainak igazgatója elmondta: egyelõre meg tudnak birkózni az idõjárással, jelenleg is több mint 40 gép dolgozik a leszállópályák megtisztításán. A térségben 5-10 centi vastag hótakaróra számítanak, a meteorológiai elõrejelzés alapján.</p>

Hardy Mihály elmondta, Ferihegy elvileg minden gépet képes fogadni, de a korlátozott látási viszonyok miatt elképzelhetõ, hogy bizonyos gépek más repteret választanak majd. Errõl azonban egyelõre nem érkezett információ - mondta.

A reptéren naponta átlagosan 300 járat fordul meg, de egyelõre csak 8 induló, és körülbelül egy tucatnyi érkezõ járat késik. Az erõs havazást okozó ciklon miatt ugyanis a Nyugat-európából induló járatok eleve késve érkeznek vissza Magyarországra. A csúszás gépenként eltérõ, átalában 20 perc és 3 óra között van.

A BA valamennyi utazónak azt tanácsolja, hogy mielõtt elindulnak a reptérre, ellenõrizzék járatuk várható indulási idejét a www.bud.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!