Friss hírek

2006.12.15. 16:22

Kiss Péter: Orbán Viktor nem adott érdemi választ a munkaerőpiac megnyitásával kapcsolatban

<p>A szociális és munkaügyi miniszter szerint nem derült ki Orbán Viktor leveléből, mi a Fidesz álláspontja a magyar munkaerőpiac megnyitásáról Románia és Bulgária uniós csatlakozása kapcsán. Kiss Péter erről a pénteki kormányszóvivői tájékoztatóan beszélt, nem sokkal azután, hogy megkapta a Fidesz elnökének válaszát.</p>

A miniszterelnök kezdeményezésére a parlamentben kedden egyeztettek a pártok arról, hogyan nyissák meg jövőre a magyar munkaerőpiacot a román és a bolgár munkavállalók előtt. A megbeszélésen a Fidesz és a KDNP nem vett részt. A szociális és munkaügyi miniszter szerdán írt levelet a két párt elnökének, mert a kormány az ellenzék álláspontjára is kíváncsi.

Románia és Bulgária januártól lesz tagja az Európai Uniónak, a magyar kormány jövő szerdán dönt arról, hogy milyen feltételekkel engedélyezi állampolgárai számára a magyarországi munkavállalást. Javaslata az, hogy az első két évben részlegesen nyissák meg Magyarország munkaerőpiacát. Az ellenzéki pártok javaslatait keddig várja Kiss Péter.

Orbán Viktor levele csak annak kritikáját tartalmazta, hogy nem kapták meg a döntéshez szükséges részletes elemzést - mondta Kiss Péter. A munkaügyi miniszter szerint azonban ez a dokumentum augusztus óta ismert, és tárcája honlapján bárki számára hozzáférhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!