11 hónapos kisfiúval érték orális szexen az ózdi férfit

Akt.:
Vajon egy 11 hónapos gyermekben okozhatott-e maradandó lelki sérülést az abúzus? - illusztráció
Vajon egy 11 hónapos gyermekben okozhatott-e maradandó lelki sérülést az abúzus? - illusztráció
Ózd, Miskolc – Ember az ilyen? Egy 52 éves ózdi férfit azzal vádolnak, hogy a babakocsit ülő helyzetbe rögzítve orális aktust folytatott egy 11 hónapos kisfiúval. F. Jánost a gyermek egyik hozzátartozója érte tetten – írja a BorsOnline.

Felkavaró eset pere kezdődik szerdán a Miskolci Törvényszéken, a pedofil bűncselekményeket jól ismerő szakemberek szerint is igen ritka, hogy egy 11 hónapos csecsemőt érjen efféle abúzus. F. Jánost tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja az ügyészség. Az 52 éves férfit 2015 szeptemberében vette őrizetbe a rendőrség.

Dr. Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék sajtótitkára a Borssal közölte: elképzelhető, hogy a tanácsvezető zárt tárgyalást rendel el, erre eddig nem született indítvány. A szóvivő az eset körülményeiről is elmondott néhány részletet.

– A vádirat szerint 2015 szeptemberében a sértett édesanyja és nagymamája, valamint a vádlott együtt indultak a Bánszállás telepen található lakásukból a buszmegállóba azért, hogy Ózdra utazzanak. Azonban a gyanúsított félútról visszafordult, visszament a házba, ahol a kisfiú édesanyjának a testvére és annak sógornője, valamint a 11 hónapos sértett tartózkodtak. Amikor a gyanúsított egyedül maradt a kisfiúval, ülő helyzetbe állította a babakocsit, elé állt, és a gyermekkel szexuális cselekményt végzett, amely körülbelül 1–1,5 percig tartott.

A Bors információi szerint a férfire a gyermek egyik rokona nyitott ajtót, rákiabált, majd azonban megijedt F. Jánostól és elszaladt. Az erőszaktevő férfi nem tartozik áldozata rokoni köréhez.

Dr. Sófi Gyula országos hatáskörű igazságügyi gyermekpszichiáter, a hasonló esetek szakértője, többek között a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügy vizsgálatában is szerepet vállalt. A Bors arról kérdezte: egy ennyire fiatal gyermekben okozhat-e maradandó lelki sérülést az abúzus?

– Nem lehet teljesen kizárni ezt a lehetőséget, a tudat alatti emlékek közt elraktározódhat ez a trauma, ebben az esetben csak jóval, akár évtizedekkel később, mélylélektani analitikus terápiával csalhatók elő ezek az emlékek. A legnagyobb esélye azonban a felejtésnek van, tekintettel az igen alacsony életkorra – mondta Sófi.

Forrás: borsonline.hu