Hajdú-Bihar

2013.02.25. 11:55

Nem létező utcatábla - Ilyen nincs, és mégis van!

Debrecen - Debrecenben a Füredi úton olyat láthatunk, amely bár szemmel láthatóan létezik, és egy póznán függ, a KRESZ szerint azonban nincs.

Debrecen - Debrecenben a Füredi úton olyat láthatunk, amely bár szemmel láthatóan létezik, és egy póznán függ, a KRESZ szerint azonban nincs.A kettes villamos pályaépítési munkálatai miatt számos helyen vezettek be sebességkorlátozást Debrecenben, ám a Füredi úton az egyik táblával, mintha hibázna valami. Az biztos, hogy tiltást feltételezhetünk a táblát látva, ám értelmezni csak nehezen lehet.

Harminc kilométert tehetünk meg, vagy csak addig mehetünk el? Esetleg aki harminc kilométer óta autózik az a táblánál célba ért? Az biztos, hogy a KRESZ könyvekben nyoma sincs ilyen táblának, elvégre a KRESZ 14-es paragrafusa egyértelműen leírja ennek hivatalos formátumát.

Anglia kivételével Európában mindenhol kilométerperórában kell értelmezni a sebességkorlátozó táblákat, ahol nincs feltüntetve a mértékegység. Esetünkben azonban erről szó sincs, mértékegység látható, ilyen formában azonban sebességkorlátozásra tökéletesen alkalmatlan. Látványosságnak azonban ez sem utolsó.

-HAON-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!