Friss hírek

2009.01.25. 20:42

Börtönlázadás Libanonban - két őrt túszul ejtettek

<p>Rabok ejtettek túszul két őrt vasárnap a Libanon északi részén található Tripoli város egyik börtönében - közölte a belbiztonsági erők tábornoka. A hatóságok tárgyalnak a túszejtő rabokkal, és a belügyminiszter szerint a helyzet "pozitív végkifejlet felé halad".</p>

Körülbelül húsz köztörvényes bűnöző kitört zárkájából, felgyújtották matracaikat, majd túszul ejtettek két fegyvertelen őrt, akik a börtön patikájában dolgoznak - közölte Asharaf Rifi tábornok az AFP francia hírügynökséggel. A tábornok elmondása szerint irányításuk alatt tartják a helyzetet, de még tárgyalnak a kegyelmet valamint csökkentett büntetést követelő túszejtő rabokkal.

Zaid Barud libanoni belügyminiszter az LBC televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a biztonsági erők készek a kemény fellépésre, de meghallgatják a foglyok követeléseit, mert "ügyelnek jogaik tiszteletben tartására".

Az AFP helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy a biztonsági erők erősítést hívtak a börtönhöz, amelynek második emeletéről füst gomolygott. Közben a rabok hozzátartozóinak egy része rövid időre összecsapott a rendőrökkel, amikor megpróbáltak bejutni a hatszáz férőhelyes börtönbe, rokonlátogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!