Helyi közélet

2011.08.24. 08:19

Méltatlan helyen kezdik ezt a tanévet is

Miskolc - A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola még mindig átmeneti helyén kezdi a tanévet.

Miskolc - A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola még mindig átmeneti helyén kezdi a tanévet.

Jó úton haladnak a PPP-programban épült és megújult épületek felülvizsgálatai, ha a Zenepalota is sorra kerül, akkor költözhetünk – kezdte Lenkey Csaba, a szakközépiskola igazgatója. Az idei tanévet azonban még mindig ideiglenes helyükön, a megyei kórház egyik iskolaépületében kezdik meg.

Mint arról már korábban beszámoltunk: a felújított Zenepalotába már januárban visszaköltözött a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Intézete, a másik korábbi lakó, a miskolci önkormányzat fenntartásában lévő Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola azonban még nem. A Zenepalota ugyanis korábban az önkormányzat tulajdona volt, de egy telekcsere következtében az épület átkerült a Miskolci Egyetem kezelésébe. A szakközépiskola azért nem költözött januárban, mert az egyetem és az önkormányzat között nem szültett meg az egyezség arról, hogy a középiskola milyen módon kerüljön vissza az épületbe: teljes egészében, vagy csak a zenei oktatása.

Működnek és eredményesek

A visszaköltözést az is nehezíti, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium tervbe vette a PPP-programban épült és megújult épületek felülvizsgálatát. Azt, hogy az így épült ingatlanokat kivásárolják, hogy ne kelljen 20 évig fizetnie az államnak a magas törlesztőrészleteket. Amíg erről nincs döntés, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola visszaköltözése is várat magára, hiszen a bérleti szerződést befolyásolják az esetleges változások.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a megyei kórház területén található iskolaépületet tulajdonképpen baráti áron bérlik. Ennek ellenére így fogalmazott: az iskola méltatlan helyen van. A székhelyük a Zenepalota, ahova három éve várják, hogy visszaköltözhessenek, most kezdik ideiglenes helyükön a negyedik tanévet – tette hozzá. Azt is hangsúlyozta: az iskola azért ennek ellenére működik és szép eredményeket érnek el.

A PPP-programok felülvizsgálata zajlik, ezen belül a Zenepalotáé is folyamatban van – ezt már Széll Gábor, a Miskolci Egyetem gazdasági főigazgatója mondta az Észak-Magyarországnak. Hozzátette: a minisztérium felkért egy igazságügyi szakértői céget, hogy készítsen komplex szakértői véleményt a beruházásról. Ez a tanulmány – folytatta – vélhetően szeptemberre elkészül, onnantól kezdve a minisztérium kezében van az ügy további sorsa.

ÉM-NSZR


Miskolc - A zeneművészeti szakközépiskola még mindig nem költözött vissza a Zenepalotába.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában