Vízilabda

2019.07.02. 11:00

Átértékelték, marad Lőrincz az MVLC-nél

Úgy volt, hogy távozik a vízilabdázó Miskolcról, de aztán változott a helyzet.

Molnár István

Lőrincz (9) továbbra is miskolci színekben játszik

Forrás: ÉM-archívum

Nemrégiben írtunk arról, hogy miként alakul az OB I-es PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapatának kerete. Ebben az anyagban többek között azt nyilatkozta Bachner András szakmai igazgató, hogy az egy éve Egerből Borsodba érkezett Lőrincz Bálint távozik a klubtól: a pólós eligazolt Máltára, az ottani bajnokságba, s miután nem volt kompromisszumkész azt illetően, hogy augusztus második felében visszatérjen az MVLC-hez, szakítottak a felek.

Amit akar, de…

– Változás történt ebben az ügyben – mondta lapunknak Bachner András. – Először is azt szeretném megjegyezni, hogy Lőrincz Bálintot jó játékosnak tartom, és sokkal több van benne, mint amit az előző évadban mutatott. Másodszor: átértékelte a kialakult helyzetet, rájött arra, hogy elhamarkodottan hozta meg a döntését, amikor arra voksolt, hogy az egész nyarat Máltán szeretné lejátszani, s majd csak ezek után csatlakozik be hozzánk a munkába. Ebben, azt hiszem, érthetően, nem voltam és a jövőben sem leszek partner. Félreértés ne essék: a szabadidejében mindenki oda mehet, ahová akar, de a felkészülést, a programot, és nem mellesleg a csapat érdekét nem előzheti meg más érdek. Amíg egy profi játékost a szerződése egy klubhoz köti, miként Lőrinczet a döntésekor hozzánk, addig azt kell szolgálnia. Hétfőn reggel telefonon beszéltünk, azt kérdezte, van-e esély arra, hogy folytassa tovább az MVLC-nél. Ő egy olyan vízilabdázó, aki már az ideigazolása előtt is húzóember volt. Szem előtt tartva a csapat érdekeit, elfogadtam, hogy megváltoztatta a véleményét, és igent mondtam neki. Tehát, örömmel jelenthetem, hogy a következő szezont is velünk tölti Lőrincz Bálint.

Nagyváradi tornán

Közbeszúrtuk azt, hogy a csapatkapitány, Sasa Misic is Máltán tölti a nyár nagy részét…

– Sasa Misic már akkor jelzett, amikor jött számára ez a lehetőség, tehát vele korrektül megegyeztünk, hogy meddig marad, vagyis az ő esete más, és rendben van – közölte Bachner András. – Augusztus 22-én érkezik vissza Magyarországra, és jön is velünk azonnal Nagyváradra, ahol augusztus 23. és 25. között egy rangos nemzetközi tornán veszünk majd részt. Rajtunk kívül ott lesz természetesen a helyi csapat, a CSM, soraiban a japán sztárjátékossal, Yusuke Inabával, a szerb bajnok Sabac, illetve a török Galatasaray.

Amint azt már megírtuk, az amerikai válogatott Alex Bowen a horvát Mladost Zagrebhez igazolt, Szőke Szabolcs pedig Szombathelyre. Azt már írtuk, hogy az olasz Edoardo Manzi biztosan érkezik, a Brescia pólósaként az utóbbi szezont a Posillipo Napoliban játszotta. Friss, új ember az 1996-ban született montenegrói Dimitrije Krijestorac, aki leginkább a jobb kapásoldalon vethető be.

Tornák Miskolcon

A nyáron a felkészülés mellett Miskolctapolcai Strandfürdő fog helyt adni az OMV Kupának (július 22–23–24.), amelyen a 2003-ban születettek és attól fiatalabbak játszanak majd. Négy válogatott vesz részt a megméretésen: az olasz, a szerb, a horvát és a magyar – amelynek egyik erőssége a miskolci Vismeg Zsombor. Emellett augusztus 8–9–10-én az MVLC rendezi meg a IV. Mento Kupa utánpótlás-klubcsapatok tornáját. Miskolcra jön a szlovák Hornets Kosice, a román Crisul Oradea és a szerb Vojvodina csapata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában