10 milliárd forint Miskolcnak

Miskolc – Nagyjából 10 milliárd forintra tehet szert Miskolc az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A pénz erre van szánva. Jónak kell lennie a tervnek.

Nagyjából 10 milliárd forintra tehet szert Miskolc az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, ha elfogadják azt az Integrált Városfejlesztési Stratégiát, amely a következő 7-8 év tervezett változásait fogalmazza meg.

A megyei jogú városok részére kiemelt projektként nyújt lehetőséget a kormány, ezzel kíván – természetesen – élni a városvezetés. A június 26-i közgyűlési ülés – túlzás nélkül – legfajsúlyosabbnak nevezhető napirendi pontja ez a bizonyos IVS, ennek a megtárgyalása, elfogadása.
Szebeni Péter, a szocialista frakció helyettes vezetője a szerdai sajtótájékoztatón még csak papíron tudta bemutatni a vaskos dokumentumot, amely hamarosan felkerül az internetre is. A stratégia kidolgozása tavaly ősszel kezdődött, számos, már korábban tervezett fejlesztést beemelve, összehangolva más, megoldandó feladatokkal. (A 2005-ben elfogadott fejlesztési stratégiára alapozódik az IVS.) Hogy ne „ötletelés” legyen, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel és az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel összehangolva, a miskolciakkal konzultálva, az előre megadott szempontokat figyelembe véve született meg a terv. Amelynek vázlatos ismertetésére, főbb célkitűzéseire visszatérünk.