10 millió forintos gyorssegély a rászoruló borsodi családoknak

Budapest, Miskolc – Újabb, ezúttal 10 millió forint értékű gyorssegélyt oszt szét a Magyar Vöröskereszt három Borsod megyei térségben, pénteken (május28.). Az árvíz miatt bajbajutott családok tartós élelmiszert, tisztító-és mosószereket kapnak.

Folytatja az árvíz miatti segélyezést a Magyar Vöröskereszt. A szervezet 625 rászoruló családnak juttat el tartós élelmiszerekből, tisztító-és mosószerekből álló csomagot. pénteken Az adomány összértéke eléri a 10 millió forintot. A segítség három, az árvíz által sújtott térségbe jut el: így a Sátoraljaújhelyi Kistérségbe, Encs térségébe, valamint a Kazincbarcikai Kistérség területére. Tolcsván hét, Erdőhorvátiban 80, Vámosújfalun 8, Szikszón 125, Alsóvadászon 190, Szalonnán 9, Szendrőn 200 rászoruló család számíthat gyorssegélyre. A támogatást rászorultsági alapon, a helyi önkormányzatokkal szorosan együttműködve juttatja el a családoknak a Magyar Vöröskereszt Borsod megyei szervezete.

A Vöröskereszt legutóbb Ónodon, Szendrőládon és Komlóskán osztott segélycsomagokat a rászorulóknak, akkor 215 család kapott egyenként 15 ezer forint értékű tartós élelmiszerből és tisztítószerekből álló csomagot. A következő hetekben összesen 60 millió forint értékben oszt segélyeket a szervezet, míg a későbbiekben az újjáépítésben nyújt támogatást a Vöröskereszt.

Az OTP Bank 500 millió forintos felajánlása mellett, folyamatosan érkeznek a magánszemélyek és cégek adományai a K&H Bank 10405004-00026547-00000000számlaszámra, ahová továbbra is várja a felajánlásokat a Magyar Vöröskereszt. A hazai telekommunikációs cégek által létrehívott 1749-es segélyvonal hívásával illetve az „ARVIZ” vagy „ÁRVÍZ” szöveges üzenet elküldésével pedig 200 forinttal segíti minden telefonáló és smsező az árvíz miatt kárt szenvedett családokat.

– Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda –