Sport

2013.10.21. 10:13

Meglepően sima barcikai fiaskó idegenben

Budapesten játszott vasárnap a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Budapesten játszott vasárnap a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.Az élvonalbeli pontvadászat hatodik fordulójának keretében találkozott egymással a két együttes. A mérkőzés borsodi nyitással indult és Kovács Z. határozott szerváinak köszönhetően pár pontos előnyre tett szert a vendéggárda (1-4). Lassan-lassan kezdett magára találni a pályaválasztó, viszont az első technikai pihenőnél még a VRCK állt jobban (6-8). A folytatásban ugyanakkor egyre jobban a MAFC elgondolásai érvényesültek, a játék minden elemében fölényt harcoltak ki és ez az egységekben is megmutatkozott (16-15). Orosz elütött labdáit követően Dudás András ,,időzött" (18-15), ám ez nem hozta meg a remélt fordulatot (22-18), s bár egyszer újra próbálkozott mindezzel a Vegyész trénere, semmi sem változott, előnybe kerültek a fővárosiak.

Nem zökkentette ki

A második felvonás eleje rosszul indult a barcikaiak szempontjából, amihez párosultak bírói hibák is. Ez együttesen ingerelte fel a VRCK-t, az eset vége az lett, hogy a játékvezető sárga lapot adott Dudás Andrásnak (8-2). Továbbra is diktálni tudott a MAFC, jobb, eredményesebb röplabdát mutattak, mint Csizmadiáék (16-10). A vendégek szakvezetője 20-12-nél meg úgy látta jónak, ha közbeavatkozik, de a rövidke szünet nem zökkentette ki a hazai gárdát, nekik kellett beírni ezt a játszmát is.

A harmadik szett nyitó részében egymás mellett haladtak a csapatok, mindegyikük hozta a saját pontjait (7-8). Itt, ekkor némi fórt tudott összeszedni a Vegyész (10-13), rögtön pauzát ,,rendelt" Novák László. Megtorpant a Barcika, visszavette az irányítást a MAFC, mialatt szép pontokat értek el. 20-17-nél és 22-18-nál Dudás András lépte meg az időt, majd Kovács Z. szervái ültek. 23-21-nél a budapestiek is az ,,idős" játékelemhez nyúltak, ami ,,sült" és így megnyerték mind a játszmát, mind az összecsapást.

ÉM-MI,GF


Jegyzőkönyv

MAFC-BME – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:0 (18, 18, 22)

Budapest, 30 néző. V.: Halász E., Tilmann.


MAFC-BME: Vocskó, Tamasi, Szabó, Farkas, Illés, Molnár. Csere: Tihanyi (liberó), Kunert, Takács. Edző: Novák László.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Balázs, Kovács, Orosz, Bokor, Dudás, Csizmadia. Csere: Szántai (liberó), Germuska, Szabó M. Edző: Dudás András.


Novák László: – Egy stabil, jól felépített, kevés hibával játszó csapat magabiztosan nyert.

Dudás András: – A jobb játékosokból álló MAFC megérdemelten nyert.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!