Friss hírek

2009.12.02. 11:39

Orbán Viktor a költségvetés ellen tiltakozó közgazdászokkal konzultál

<p>A költségvetés elfogadása ellen a napokban tiltakozó 29 közgazdásszal konzultál pénteken Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a szakemberekkel megvitatja a költségvetés elfogadása után kialakult helyzetet - jelentette be szerdán délelõtt Koszorús László, a Fidesz elnöki stábjának helyettes vezetõje. A találkozó után Orbán Viktor és Járai Zsigmond volt jegybank elnök - mint a tiltakozó levél egyik aláírója - elmondja, hogy mirõl volt szó az egyeztetésen.</p>

Két szombati napilapban is nyílt levelet jelentett meg 29 közgazdász a 2010-es költségvetés elfogadása ellen. A Magyar Nemzetben és a Magyar Hírlapban megjelent nyílt levél szerint a jövõ évi büdzsé nem tartalmazza a szükséges szerkezeti átalakításokat, és túl sok a kockázat benne a bevételek túltervezése és a kiadások alultervezése miatt. Az egyik aláíró, Járai Zsigmond akkor a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy az "optimális" cél az lenne, ha nem fogadnák el a költségvetést, és akkor "hamarabb megkezdõdhetne a változás, és új költségvetést lehetne csinálni", a minimális cél pedig, hogy felhívják az országgyûlési képviselõk figyelmét a költségvetés veszélyeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!