"… a férfiak pedig motoroznak"

Tabaka József
Tabaka József
Miskolc, Debrecen – Kedden délelőtt a miskolci kórházból hazautazott Debrecenbe Tabaka József.

A lányok babáznak, a fiúk fociznak, a férfiak pedig motoroznak – a legnagyobb internetes közösségi portálon többek között ezt a rövid mottót is megosztotta magáról Tabaka József, akinek nevét a múlt héten az egyik kereskedelmi csatorna „jóvoltából” a fél ország megtanulta. A kilenc nappal ezelőtti vérfagyasztó baleset után kedden reggel szerettünk volna elköszöni és jobbulást kívánni személyesen is a B.-A.-Z. Megyei Kórháztól és Miskolctól elbúcsúzó 19 esztendős salakmotorostól, azonban Tabaka József nem akarta a sajtó jelenlétét. Mint mondta: az elmúlt napokban kijutott belőle…

Rehabilitáció

Nem kérdeztünk rá, hogy a mottót változatlanul vallja-e. Sokkal inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan érzi magát.

– Gyorsan eltelt ez a hét, nyolc nap, és úgy érzem szépen helyrehoztak az orvosok, a kezelések, és helyrehoztam magam – nyilatkozta lapunknak a debreceni Tabaka József, akit még az autópályán, a hajdúsági főváros felé haladva értünk utol telefonon. – Egyelőre nem akarok, pontosabban nem szívesen emlékszem vissza a balesetre… Most egy hónap tüdőgondozó és rehabilitáció vár rám. Aztán? Először a szervezetemet vissza kell hozni abba a stádiumba, mint amilyen a baleset előtt volt. Nem tudom ebben a pillanatban megmondani, hogy mi lesz. Hogy befejezem-e a salakmotorozást, avagy sem. Tavaszig várok a döntéssel. Beiratkoztam autószerelőnek, az biztos, hogy szeretném elvégezni, és szeretnék dolgozni.

Azt szeretnék, ha…

„A lányok babáznak, a fiúk fociznak, a férfiak pedig motoroznak.” A debreceni fiatalember tényleg nem tudja hogyan tovább, viszont a családjában természetesen téma az ügy. Téma, s nem csak azért, mert édesanyja és öccse is a népkerti depóból nézte végig a szörnyű pillanatokat.

– A családdal részletesen még nem nagyon beszélünk a salakmotorozásról – mondta halkan Tabaka József. – A mamám és az öcsém azt szeretné, ha befejezném… Édesapámmal még nem beszéltünk róla…

Józsika” köszöni. Köszöni a sok jókívánságot és köszöni, hogy ennyien mellette voltak a nehéz napokon.

De az igazán neheze talán most jön.

A pillanat
Október 5-én a Speedway Miskolc csapatának tagja, Tabaka József a lengyel II. liga rájátszásának zárófordulójában, a Speedway Miskolc – Start Gniezno meccsen, annak is a a hatodik futamában, a depó felöli kanyarban bukott, és a mögötte érkező lengyel Dawid Cieslewicz már nem tudta kikerülni, és elütötte a földön fekvő vaspapucsost. „Józsika” megúszta törés nélkül a horrorisztikus balesetet, ám a tüdeje bevérzett, agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett.

Kapcsolódó cikkek:

Kedden hazaengedik Tabakát
Már nincs az intenzív osztályon a vasárnap súlyos balesetet szenvedett salakmotoros.

Tabaka József az intenzíven
Horrorisztikus bukás áldozata lett Tabaka József a vasárnap Miskolcon megrendezett lengyel ligás viadalon; a debreceni vaspapucsost jelenleg a borsodi megyeszékhely korházának intenzív osztályán ápolják.

  • Videó a balesetről: 
  • Életveszélyben Tabaka József
    Brutális baleset történt vasárnap a Népkertben a salakmotoros lengyel II. liga zárómeccsének 6. futamában.