“A megye legjobb iskolája” – „Nagyon jó játék volt, erősítette az együvé tartozást”

Akt.:
Miskolc – Ha nem is ugyanazon szavakkal, de tartalmát tekintve ugyanazt fogalmazta meg a két a két miskolci, második helyezett iskola igazgatója.

– Nem csak a jelenlegi, de a volt diákjainkat is megmozgatta a verseny, számos érettségi találkozón hozták szóba, folyamatosan beszédtéma volt a tanáriban is. Volt olyan öregdiák társam, aki rádióamatőrködött s, a Rádiótechnika volt főszerkesztője még a rádióamatőr társait is mozgósította – mondta a középiskolák kategóriájában szép teljesítményt nyújtó Bláthy Ottó Szakközépiskola igazgatója, Velenyák János. Megtudtuk: tegnap az iskolarádióban is ismertette a szép helyezést, megköszönve minden szavazónak az aktivitást.

Fontos az iskola

– Jól összehozta mindazokat, akiknek fontos az iskola. Ha csak diákokban számoljuk a szavazatainkat, az 26-27 évfolyamot tenne ki – tette hozzá. – Főleg a végén már nagyon izgult a csapat, most ennyire voltunk képesek – nyugtázta az általános iskolák kategóriájában második Avastetői Általános Iskola igazgatója, Tóthné Csorba Mária. Aki sportszerűen egyből megragadta az alkalmat, hogy kifejezze az első helyezetteknek az elismerését.

Jó cél érdekében

– Jó lenne tudni a titkukat, egyelőre el sem tudom képzelni, miként tudtunk volna ennél is jobb eredményt elérni, hiszen most is hallatlan volt az aktivitás: diákok, tanárok, szülők, támogatók mind összefogtunk. És ez az eredmény is nagyon szép, egyike lettünk a legjobbaknak. Örültünk a lehetőségnek, hogy egy ilyen jó cél érdekében mozgósították az iskolákat, várjuk a jövő évi szavazást – tette hozzá.

ÉM-SzK