Miskolctapolcai szellem-strand – „Megfelelően fogják rendezni”

Akt.:
Miskolctapolcai szellem-strand - „Megfelelően fogják rendezni”
Miskolctapolcai szellem-strand - „Megfelelően fogják rendezni”
Miskolc – A bencés apátság feltárása során keletkezett földet és köveket a miskolctapolcai „szellem-strandra” hordják, ott deponálják. Kérdéseinkre a az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség után (lásd az előzményeket) – csaknem két hét múltán – a Miskolc Holding sajtószóvivőjétől, Pásztor Imrétől is megérkezett a válasz.

Kérdéseink voltak:

 „Ha a tapolcai strand területére azért nem tervezhető az új strand, mert – tőlük származó információ szerint – rendezetlenek a tulajdonviszonyok, miként lehet az, hogy depónak használják; konkrétan: oda hordják a törmeléket a másik tapolcai feltárásról? Lehet ilyet tenni, már csak környezetvédelmi szempontból is? Miben áll a tulajdonviszonyok rendezetlensége, s milyen megoldásokban gondolkodnak?”

A válaszok:

„Mint az a tapolcai lakossági fórumon is elhangzott, a strand jelenlegi területét és környezete rendbe kell hozni, hiszen iszonyú állapotban van. A munkálatok elkezdődtek, az apátság feltárása miatt kiszedett földet jelenleg a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. tulajdonát képező területen deponálják. Tehát a nemrég megkezdett munka részeként tart ez a földmunka is, az építési folyamat részeként ezt a kérdést is megfelelően fogják rendezni.

A tulajdonviszonyok rendezetlensége arra utal, hogy egy, az előző városvezetés és a Kék-hullám F.A. Kft. között több éve indult jogi eljárás még mindig nem zárult le. A kérdéses rész a strandfürdő oldalában a Kék-hullám utódcégei által bérbe adott pavilonsorra vonatkozik, ami azonos helyrajzi számon van magával a stranddal, ezért kell rendezni azt. A Kék- hullám F.A. Kft.-t a város és a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. 2011-ben többször megkereste, az egyeztetések ez évben is zajlanak az ügy mielőbbi rendezése érdekében.”

Hogy miként fogják tehát rendezni? Megfelelően. Ezt a kérdést is.

ÉM-SzK


A bencés apátságból a tapolcai „szellemstrandra”

Miskolc – Hatósági bejárás igazolta: valóban a régészeti feltárásból származik a kő- és és földhalom.

A miniszter támogatná Miskolctapolcát

Miskolc – Miskolctapolca-projekt: támogatásra javasolja a Nemzetgazdasági Minisztérium. 
Miskolc – Csütörtökön üléseztek a miskolci képviselők: többek közt a közbiztonság, a kollégiumok ügye volt napirenden.

Megmártóztunk a miskolctapolcai szellem-strandon

Miskolc – Ha van olyan, hogy szellemváros, akkor az egykori miskolctapolcai strandon járva kijelenthető, hogy van szellem-strand is.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .