„Hagyományápolás az óvodában, határon innen és túl”

By Nagyné Kelemen Mónika
„Hagyományápolás az óvodában, határon innen és túl”
Kismarja – Ez év május 31-én a HURO/0901/025/2.5.1 azonosítójú, „LearnByArt” avagy „Tanulás a művészeteken keresztül – Oktatási intézmények együttműködése a kulturális identitás megőrzése érdekében, hagyományos művészet által” pályázat keretében tapasztalatcsere szemináriumot szervezett a kismarjai Tarka-Barka Óvoda.

A rendezvényen részt vettek a romániai Sanmartin-i óvoda pedagógusai, a nagyváradi 25.sz. óvoda pedagógusai, vezetője, valamint a helyi pedagógusok, intézményvezetők. Az óvodapedagógusok korreferátumok formájában bemutatták, hogy hogyan valósul meg a hagyományápolás az egyes intézményekben.
A program célja: közelebb hozni egymáshoz a határ-menti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket, az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a térség alapvető erősségeire építve.  Az együttműködés megerősítése az óvodai nevelés és az iskolai oktatás területein Bihar-Hajdú-Bihar Eurórégióban a Crisong ifjjúsági Egyesület és a Kismarjai Óvoda között.
A délelőtti szemináriumot követően a résztvevő pedagógusok megtekintették Berettyóújfaluban a „Kitesszük a szűrét” c. népművészeti kiállítást, majd az Alkotóházban műhelymunka formájában ismerkedhettek meg a helyi kismesterségekkel.

– N. K. M. –

 

Címkék: ,