„Egy nap alatt a TVK körül”

Akt.:
„Egy nap alatt a TVK körül”
„Egy nap alatt a TVK körül”
Tiszaújváros – Idén is játékos formában ismerkedhettek a kémiával a dél-borsodi iskolások.

A dél-borsodi régió általános iskoláinak 20 csapata mérhette össze a tudását a TVK iskolai vetélkedőjén csütörtökön.

Az „Egy nap alatt a TVK körül” program keretében az ügyességi feladatok mellett környezetvédelmi kérdésekben, valamint a műanyagból készült hétköznapi használati tárgyak ismeretében bizonyíthattak játékos formában a gyerekek.

Mint megtudtuk, a rendezvénnyel az a célja a társaságnak, hogy megismertesse az általános iskolásokkal a környezetvédelem fontosságát, a műanyagok szerepét a mindennapi életben és hozzájárulásukat a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Emellett fontos a kémia népszerűsítése, hogy minél többen válasszák ezt az irányt továbbtanulásuk során. A rendezvénynek idén is a TVK Ipartelep mellett található Laza Pláza Klubház adott otthont.

Neves „felügyelők”

Mint azt Pálffy Gábortól, a TVK kommunikciós vezetőjétől megtudtuk, a résztvevő csapatokat két tízcsapatos csoportra osztották. Az egyik csoport elindult a tíz állomásos vetélkedőn, ahol a szervezésben közreműködő Kazinczy Iskola tanárai mellett egy-egy TVK-s, illetve külsős meghívott felügyelete mellett oldották meg a diákok a feladatokat. A meghívottak között volt mások mellett Sebestyén Júlia, a 2004-es budapesti Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett műkorcsolyázónő, dr. Pusztai Tamás, a Herman Ottó Múzeum igazgatója, Rakusz Éva kajakos mesteredző, olimpiai bronz- és ezüstérmes sportoló, valamint a világ 10 legjobb terep ultratávfutója között számon tartott Németh Csaba.

Amíg az első csoport az állomásfeladatokat teljesítette, a második csoport kémiai kísérleteket láthatott, zenei vetélkedőn vehettek részt, illetve megnézték az EPCA legfrissebb, kémiát népszerűsítő nemzetközi videoklipjét is.
Sporthírek