„Abaúj Kerékpár Napok” a hét végén

By Molnár István
Encs, Szikszó – A Kerékpársport 2000 SE két nagy versenyt is szervez a hét végén a megyében. Az I. Abaúj Kerékpár Napok keretén belül június 11-én, szombaton 11 órától az Encs Nagydíjra kerül sor.

A nyílt amatőr országúti megméretésen (melynek távja 18 km) a férfiaknál kilenc, a hölgyeknél pedig három kategóriában indulhatnak a résztvevők. A versenyközpont Encsen, a Művelődési Házban lesz; korcsoportonként az 1-3. helyezett érem és serleg díjazásban részesülnek a verseny végén.
Másnap, június 12-én vasárnap 11 és 14 óra között bonylítják le a „Szikszó Nagydíj” kritérium versenyt, amelynek rajtja és célja az abaúji város Szabadság terén lesz. A háztömb körüli nyílt viadal távja korcsoporttól függően 2-14 kör (1 kör 1600 méter). A kategóriánkénti 1-3. helyezettek serleg és tárgyjutalomban részesülnek. A részhajrákban az 1-4. versenyző kap pontot, győz az a kerekes, aki a szabályok betartásával a legtöbb pontot gyűjtötte. Pontegyenlőség esetén a véghajrában elért jobb helyezés dönt majd. További információ Sutkó Mihály főszervezőtől kérhető a 30/213-8530-as számon.

– ÉM –

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek