„24” – Előállított utcai verekedők – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 5-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

A „pálya bűvöletében” – sportrendezvényről történt előállítások

Pénteken 19 órai kezdettel a Miskolc-Diósgyőri stadionban került megrendezésre a DVTK – MTK Budapest NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés. A hazai csapat sikerével végződő találkozó alapvetően rendőri szempontból is rendben zajlott, azonban néhány hazai szurkolónak a jövőben várhatóan tartózkodni kellesz a mérkőzések látogatásától.

A mérkőzést közvetlenül megelőzően a stadion parkolójában egy 45 éves ongai és egy 21 éves miskolci férfi előzetes nézeteltérésük miatt összeverekedett. A cselekmény során az idősebbik harcias szurkoló nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett. Az elkövetőket a járőrök elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították. Az ügyben súlyos testi sértés bűntette, valamint garázdaság vétség miatt indult büntetőeljárás.

A mérkőzés alatt egy 33 éves miskolci drukker egy félig telt napraforgómagos zacskót, majd kis idő elteltével egy 38 éves, szintén hazai szurkoló üres műanyag poharat dobott a pálya füves része felé. Mindkét személyt a járőrök előállították, velük szemben a rendőrség rendbontás vétsége miatt indított eljárást.

A rendőrség mind ezen ügyekben, úgy a jövőben előforduló hasonló szurkolói rendbontások esetében is kezdeményezi a rendzavarók eltiltását a sportrendezvények látogatásától!

Előállított utcai verekedők

Pénteken este szomszédjuk udvarán egy gesztelyi család három tagja előzetes szóváltást követően felsőzsolcai rokonukkal összeverekedett. A verekedést ezt követően az utcán folytatták. A dulakodás során a család egyik tagja egy késsel a zsolcai férfit megvágta, melynek következtében az könyebb sérülést szenvedett. A helyszínre kiérkező rendőrjárőrök a verekedőket a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították. Az ügyben csoportos garázdaság miatt büntetőeljárás indult.

Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain egy könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további három, anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A korareggeli órákban a 26. számú főút Berentei elágazásában egy tehergépjármű vezetője az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla ellenére úgy kanyarodott jobbra Sajószentpéter irányába, hogy nem biztosított áthaladási elsőbbséget a védett útvonalon neki jobbról érkező és balra Berente felé beforduló elektromos kerékpár számára. Az ütközés következtében a kerékpár 49 éves vezetője elvesztette az egyensúlyát és elesett, minek következtében nyolc napon belül gyógyuló lábsérülést szenvedett.

A baleset körülményeit az illetékes Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda