​A Quixote legyen a hónap előadása? Szavazzanak!

Akt.:
​A Quixote legyen a hónap előadása? Szavazzanak!
Miguel de Cervantes írta meg a világirodalom első modern regényét. Főhőséről, az elmés-nemes Don Quijotéról pedig már mindenki hallott.

Ő a búsképű lovag, aki kalandokra vágyva járja a spanyol vidéket, oldalán hűséges szolgájával, Sancho Panzával, aki jóban-rosszban kitart mellette. Cervantes hőse máshogyan látja a világot, mint a többiek: harcot vív szélmalmokkal, rosszlányokat dámáknak néz, lovaggá ütik egy kocsmában, később pedig megküzd a Tükörlovaggal is. Kalandjai mulatságosak, mégis szívszorítóak, ugyanis korunk embere is szeret álmodozni, elvágyódni. Mi is szenvedünk, amikor az álmaink cserbenhagynak minket – és nem könnyű az út, amely az őrületből a kijózanodásig vezet. A műből Kozma Attila készített táncjátékot a Miskolci Nemzeti Színház számára.



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdet�s