Hirdetés

2024.05.18. 08:00

Harmincéves a Mária Gyógyszertár

A Mária Gyógyszertár 30 éve áll a betegek szolgálatában, a széles körű gyógyszer- és gyógytermékellátáson túl a betegek részére gyógyszerészi gondozási tevékenységet is nyújt.

PR cikk

A Mária Gyógyszertárat 1994-ben építette és alapította Miskolcon a Majoros család. 

A Majoros család
Fotó: Majoros Patika

Dr. Majoros István Zoltán sebész, baleseti sebész főorvos és neje, Mária korábban Miskolcon a B.-A.-Z. Megyei Kórházban dolgoztak. 

Dr. Majoros István Zoltán baleseti sebész főorvos, a Mária Gyógyszertár alapítója
Fotó: Majoros Patika

Elgondolásuk és terveik alapján teljesen önerőből valósították meg a Mária Gyógyszertárnak is helyet adó épületet, amelyben a patikán túl orvosi magánrendelőket és lakást is kialakítottak.

MÁRIA Gyógyszertár, Miskolc, Mátyás király u. 96. 
Fotó: Majoros Patika

A Mária Gyógyszertár 30 éve áll a betegek szolgálatában, a széles körű gyógyszer- és gyógytermékellátáson túl a betegek részére gyógyszerészi gondozási tevékenységet is nyújt. A tulajdonosok és a gyógyszerész dolgozói csapat kitartó, mindig családiasan segítőkész, kemény munkájának köszönhetően betegeik a „Mi Patikánk” elnevezéssel emlegetik a Mária Gyógyszertárat, mely megtisztelő és örömteli mindannyiuk számára. A szakmai felkészültség és a bizalom mellett nagy vonzereje a gyógyszertárnak maga az épület, amely egy kellemes otthon hangulatát árasztja, kívül-belül észrevehető a gondoskodás, a mindig „patikai” rend és tisztaság. A tulajdonosok figyelnek arra is, hogy a betérő betegeket az évszaknak megfelelő díszítésekkel, kedvességekkel várják. A gyógyszertárnak nagy vonzereje továbbá a kitűnő parkolási lehetőség.

MÁRIA Gyógyszertár 
Fotó: Majoros Patika

A gyógyszertár működtetését, vezetését ma már dr. Majoros Krisztina PhD, közgazdász, szakgyógyszerész végzi, aki a szülei által harminc éve megteremtett értéket őrzi és szakmailag fejleszti tovább. Dr. Majoros Krisztina első diplomáját közgazdaság-tudományból szerezte, tanulmányait részben az USA-ban, részben a Miskolci Egyetemen végezte. 2001-ben szerzett PhD tudományos doktori fokozatot és kapott egyetemi docensi kinevezést. A gyógyszertári vállalkozás teljes körű szakmai működtetésének érdekében belevágott a gyógyszerészeti tanulmányokba a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. 2009-ben szerzett gyógyszerészdiplomát, majd szakgyógyszerészi képesítést. 

Dr. Majoros Krisztina PhD 
Fotó: Majoros Patika

Kezdeményezésére újabb gyógyszertárak megvásárlására került sor. Ma már 30 főt foglalkoztató, több patikát működtető gyógyszertári vállalkozásokat irányítva, nagy odaadással és szakmai elhivatottsággal, szeretettel végzi munkáját, őrzi és viszi tovább a szülei által alapított értéket. Ebben a szerteágazó munkában édesanyja segítségére számíthat, aki aktív szerepet vállal az gyógyszertár szakmai ügyeinek intézésében. A gyógyszertári tevékenységet folyamatosan bővítve, megújítva biztosítják a betegek naprakész, szakmailag korrekt ellátását, melyben kiemelt szerepet játszik a maximálisan felkészült és lojális munkatársak elhivatott munkája. A szó legnemesebb értelmében Nagy Családként tevékenykednek együtt.

2018-ban Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése nívódíjat adományozott dr. Majoros Krisztinának elismerésként a Majoros család és a Mária Gyógyszertár nagy odaadással és szakmai elhivatottsággal végzett munkájáért.

MÁRIA Gyógyszertár 
3525 Miskolc, Mátyás király u. 96.
Tel.: 06-46-412-415
Nyitvatartás:
Hétfő–péntek: 8:00–19:00 
Szombat: 8:00–12:00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában