boon.hu video

2024.05.12. 19:50

Requimmel zárult a 34. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál - Fotók, videó

A Miskolci Kórusfesztivál Alapítvány és a Hassler Énekegyüttes május 10. és 12. között rendezte meg a 34. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivált.

Gárdonyi Edina

Fotó: Bátori Péter

A koncertek a város és a régió különböző templomaiban és hangversenytermeiben zajlottak. A rendezvény ideje alatt a karvezetők részére szakmai konferenciát rendeztek, amelyen a szakma neves képviselői osztották meg tapasztalataikat. Vasárnap folyamán a kórusok a Deszkatemplomban, a Szent Anna templomban, valamint a selyemréti Szent István király templomban segítették a szertartásokat énekükkel.

A fesztivál fináléja a Mindszenti templomban került megrendezésre, ahol a Mindszenti Templom Kórusa, a szerencsi Hegyalja Pedagógus Kórus, A Miskolci Egyetem Nemzetközi Kórusa és a szlovák Girls and Mixed Youth Choir kórusa kápráztatták el a közönséget énekükkel. 

A kórusok saját programjaik mellett Giacomo Puccini Requiem című kórusművét is előadták a Lavotta János Kamarazenekar kíséretével. A művészeti vezető Dombóvári János, a karnagy pedig Sándor Zoltán volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában