Túra az Avasi Borangoláson

2024.05.14. 18:00

Utánam, srácok: Új avason, új utakon – kirándulás az Ó-Avason

Túrákra invitál az Észak-Kelet Átjáró Egyesület, a történelmi Avast, azaz Ó-Avast ismerhetik meg a résztvevők.

Pincesor a Nagyavason

Fotó: Ádám János

Utánam, srácok: Új avason, új utakon címmel túrát szervez az Észak-Kelet Átjáró Egyesület a Nagyavasra az Avasi Borangolás rendezvénysorozat részeként május 18-án, szombaton. Az indulási pont a papszeri obeliszknél lesz délután 4 órakor, innen indul a csapat a Nagyavas Felső-sorra, ott a Báthory-pincéhez érkeznek háromnegyed 5-kor. A túra után a résztvevők megtekinthetnek egy kiállítást az Avas kincseiről, majd filmvetítés következik: Az Avasi templom és a Svájc az Avason című alkotásokat láthatják. 

A túra fél 6-kor tovább folytatódik Friss kalandok, új utakon név alatt, az arra vállalkozók ugyanis a Nagyavasról a Kisavasra sétálnak át. A Felső sortól indulnak a a Horvát-tetőn és Gonda pincén át a végső megállóig, a Lonovics utcai Présházig. 

Vasárnap, május 19-én új kalandra hív az egyesület: délután 5-től a Gonda pincében Száz macska mesefoglalkozás várja a közönségét, egy mesemondó lány mesél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában