Segítség

2024.05.16. 08:00

Rekordösszegű adományt gyűjtöttek a beteg kislánynak, Zojának

Minden várakozást felülmúlt az az összeg, amit Hegedűs Zojának és családjának összegyűjtöttek szervezetek és magánszemélyek.

Boon.hu

Amikor Zója gyógyulásáért gyalogoltak a család barátai

Fotó: olvasó

Bernasconi-Bús Katalin, a Supersum Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke közleményben köszönte meg minden résztvevőnek és szervezőnek a közreműködést, majd ismertette a a projekt eredményét, miszerint hatvan nap alatt összesen 13 millió 285 ezer forintot gyűlt össze Hegedűs Zoja családjának.

Mint ahogy azt áprilisban a boon.hu oldalon is megírtuk, 

Zoja, a terhesség 28. hetében koraszülöttként, szívtumorral és egy ritka genetikai betegséggel, sclerosis tuberosa-val jött a világra 2023 júliusában. A kislánynak folyamatosan gyógyszereket kell szednie, hogy a tumor zsugorodását megtartsák, emellett komplex és intenzív fejlesztő kezelésekre van szüksége.

Eredményes lett az összefogás 

A kuratórium elnöke megköszönte Szerencs önkormányzatának, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, a miskolci, encsi és szerencsi tűzoltóknak, a sport ereklyéket felajánló sportolóknak, klubcsapatoknak és sportszövetségeknek a segítséget. Köszönetet mondott a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtárnak a jótékonysági futás lebonyolításáért és mindazon cégeknek, személyeknek, akik tombolafelajánlással járultak hozzá a futás résztvevőinek megajándékozásához, és nem utolsósorban az önkénteseknek is.

A gyűjtés eredményei számokban

- 60 nap alatt zajlott a gyűjtés.

- 94 darab sportereklye licitre bocsátása 3 365 214 forint bevételt hozott.

- Gergő és barátai 100 kilométert sétáltak, ezzel 1 millió forintot gyűjtve.

- 1500 fő vett részt a futáson, 4 280 770 forint gyűlt össze.

- 159 utalásból 4 639 016 forint adomány érkezett.

- 251 tombola felajánlást tettek cégek és magánszemélyek.

Összesen tehát 13 millió 285 ezer forint adomány gyűlt össze Zoja és családja számára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában