Irány a mozi!

2024.05.05. 10:34

Európai filmeket vetítenek a miskolci művészmoziban májusban is

Májusában is folytatódik a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermekben a korábbi években sikeres Európai Panoráma elnevezésű egész éves programsorozat.

Talán még elcsípheti: a Robotálmokat ma délután vetítik

Forrás: Cine-Mis Nonprofit Kft.

A program keretében kizárólag európai művészfilmeket láthatnak az érdeklődők. Miskolc egyetlen art mozija hónapról hónapra a legújabb európai filmtermés legjavából válogatva állítja össze a programot. Májusban olyan filmcsemegék közül válogathatnak a nézők, mint Sara Varon világhírű képregényének filmadaptációja, az Oscar jelölt és többszörös díjnyertes animációs film, a Robotálmok, a Franco-diktatúra idején játszódó különleges filmalkotás, a Végtelen rozsmezők, mely elnyerte a 71. San Sebastián Nemzetközi Filmfesztivál Aranykagyló díját, valamint Stéphan Castang sötét humorral és őrülten sokkoló pillanatokkal tarkított thrillere, a Vincentnek meg kell halnia

Vincentnek meg kell halnia Forrás: Cine-Mis

2024. május 8-ig 19:30 - Béke Art Moziterem: 

Végtelen rozsmezők feliratos spanyol-portugál-belga film, 105 perc, 2023 (16 éven aluliak számára nem ajánlott) 

Rendező: Jaione Camborda Szereplők: Janet Novás, Siobhan Fernandes, Carla Rivas Illa de Arousa

1971, a Franco-diktatúra idején. María halászattal keresi a kenyerét, és a falubeli nőknek segít a szülésnél. Amikor egy fiatal lány véletlenül teherbe esik, María segítségét kéri, aki tudja, hogyan lehet a rozskalászon található fekete mag főzetével abortuszt végezni. A magzat elhajtása illegális a fasiszta rendszerben: a kockázat óriási, és minden érintett nő veszélybe kerül. María menekülni kényszerül, és veszélyes útra indul. Jól tudja, hogy a túlélés a tét. 

2024. május 5. 14:30 - Uránia Art Moziterem (ma délután)

Robotálmok magyarul beszélő spanyol-francia animációs film, 102 perc, 2023 (6 éven aluliak számára nem ajánlott) 

Rendező: Pablo Berger 

Egy szeretetreméltó kutya magányosan él New Yorkban a nyolcvanas években. Manhattan pulzáló hétköznapjait nincs kivel megosztania, ezért úgy dönt, hogy rendel magának egy robotot. A furcsa páros életre szóló barátságot köt, kutya és robot elválaszthatatlanná válnak. A strandidény utolsó napján aztán bekövetkezik a legrosszabb: a robot beragad a tengerparti homokba és a kutyának hátra kell hagynia a legjobb barátját. A strandot bezárják és csak a következő nyáron nyit ki ismét. 

2024. május 9-15. 17:00 - Béke Art Moziterem

Vincentnek meg kell halnia magyarul beszélő francia-belga thriller, 115 perc, 2023 (18 éven aluliak számára nem ajánlott) 

Rendező: Stéphan Castang Szereplők: Karim Leklou, Vimala Pons, François Chattot, Jean-Christophe Folly 

Vincent átlagos volt mindaddig, amíg nem akart mindenki az életére törni. Úgy tűnik egyik napról a másikra közutálat tárgya lett, és aligha van olyan ember a környezetében, akiből nem vált ki ellenséges érzelmeket puszta jelenlétével. Miután két munkatársa minden ok nélkül megtámadja, Vincentet hazaküldik a munkahelyéről. De a férfi az irodán kívül sincs biztonságban, szinte mindenki az életére tör, aki szembe jön vele az utcán. Nyugodt életre aligha számíthat, ráadásul az őt érintő események egyre erőszakosabbá válnak, így menekülni kényszerül. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában